Μπορεί οι καθιερωμένες διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Φυτειάς να μην γίνουν και φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο οι άνθρωποι του χωριού δεν το βάζουν κάτω και προσπαθούν να γεμίσουν δημιουργικά της ημέρες του καλοκαιριού στο πανέμορφο χωριό της Ημαθίας, το οποίο σφύζει από ζωή αυτές τις μέρες…

Έτσι, στις 13 Αυγούστου 2021 έγιναν από τον ιερέα του χωριού, π. Λουκά Πέκαλη, τα εγκαίνια της 3ης έκθεσης Καλλιτεχνών και Δημιουργών της Φυτειάς, στο ισόγειο του κοινοτικού καταστήματος του χωριού, η οποία θα διαρκέσει έως τις 24 Αυγούστου. Παρών στα εγκαίνια ήταν και ο πρόεδρος της Κοινότητας Φυτειάς, Κώστας Βύζας, μέλη του τοπικού συμβουλίου, κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού και, φυσικά, οι καλλιτέχνες και δημιουργοί που συμμετέχουν στην Έκθεση. 

Επίσης, το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021, στις 8 μμ στο κοινοτικό κατάστημα, ο Δήμος Βέροιας και η Κοινότητα του χωριού διοργανώνουν διάλεξη για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με κεντρική ομιλήτρια την Ελένη Τσέου, διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΑΠΘ, ενώ θα συμμετέχουν με έργα τους καλλιτέχνες του χωριού.  

  

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια της Έκθεσης:

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή