Κάθε χρόνο, στις 16 Αυγούστου, εορτάζονται στο ορεινό Σέλι τα Μεθέορτα της Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021 το πρωί, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σελίου, τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ενώ έλαβαν μέρος ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και κήρυξε τον θείο λόγο και ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας κλήρος και λαός έψαλλαν τα εγκώμια του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στο τέλος ο Αρχιερατικός Επίτροπος Περιχώρων Βεροίας και Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας αλλά και του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σελίου Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας, καλωσόρισε τους Αρχιερείς στο ορεινό και όμορφο Σέλι, στο χωριό των Βλάχων και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα. 

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, απένειμε εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου τιμητική πλακέτα στην κ. Γενοβέφα Τσιούλιου για την πολυετή προσφορά της στην ενορία του Σελίου αλλά και για τη μεγάλη οικονομική ενίσχυση για την αγιογράφηση και αρμολόγηση του Ιερού Ναού.  

Με τη σειρά του ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τους Αρχιερείς, οι οποίοι λάμπρυναν με την παρουσία τους αυτές τις ημέρες τις Θεομητορικές Πανηγύρεις, τόσο στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά του Βερμίου και στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, όσο και στο ορεινό Σέλι.

Τέλος, ο κ. Παντελεήμων δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πρόσωπο του π. Σωσιπάτρου, ο οποίος πάντοτε με αγάπη κοπιάζει για την ετοιμασία της πανηγύρεως και την αβραμιαία φιλοξενία των προσκεκλημένων Αρχιερέων.

//

Πηγή