Δελτίο Τύπου: Μέσα σε αυτές τις δύσκολες ημέρες, η «Κυριώτισσας Ουτοπία» θα ήθελε να εκφράσει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στους ανθρώπους που υποφέρουν λόγω των πυρκαγιών που καίνε όλη τη χώρα, αλλά και τη θλίψη της για όλες τις δασικές εκτάσεις, τις περιουσίες και τα ζώα που χάθηκαν, αδίκως.

Πιο επίκαιρο από ποτέ ήταν και το πρόγραμμα “No time to Waste!” της ομάδας νέων “Kiriotissa’s YOut(H)opia”, το οποίο ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή 24 νέων από Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία και Ουκρανία. Το πρόγραμμα αυτό του Erasmus+ είχε ως θέμα την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάγκη για αλλαγή τακτικών και συνηθειών.

Στην επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματός μας συνέβαλαν, πολλοί άνθρωποι και επιχειρήσεις, που είτε μας προσέφεραν αγαθά και υπηρεσίες δωρεάν, είτε μας παρείχαν τη βοήθειά τους σε θέματα οργάνωσης και υλοποίησης  του προγράμματος.

Πάνω από όλα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βεροίας για την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράστασή της στη δράση μας.

Στη συνέχεια, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την προσφορά τους: τον κύριο Μητρούλα Κωνσταντίνο (Ψυγεία «Σμόλικας»), την κυρία Μπλέτσα Συμέλα (καφέ «Bruno»), τους φούρνους «Ευθύμογλου» και «Χονδραντώνη» και το ζαχαροπλαστείο «Lido».

Πολύτιμη υπήρξε και η βοήθεια τών: Βαγγέλη Παπαχαραλάμπους, Ιορδάνη Ουσουλτζόγλου καθώς και άλλων μελών του 3ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Βεροίας, όπως και της κυρίας Αθηνάς Αγγελοπούλου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Γιώτα, στην Ξένια, στον Χάρη, στον Ορφέα, στον Άγγελο, στη Βίκυ, στη Σταυρούλα, στην Ιωάννα, στον Χρόνη, στη Δέσποινα και στον Αλέξανδρο, για τη βοήθεια και την υποστήριξή τους, σε όλα τα μέλη της «Κίνησης Πολιτών Κυριώτισσας», αλλά και σε όσους βοήθησαν από την αρχή του προγράμματος και δεν ήταν παρόντες.

Τέλος, ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Βεροίας, Βοργιαζίδη Κωνσταντίνο, και την κυρία Βογιατζόγλου Δέσποινα, για το χρόνο που μας διέθεσαν.

Ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο, το οποίο μόνο με τη συνεργασία όλων μπορεί να επιτευχθεί. Μία μικρή πράξη μας μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο σε κάποιον άλλο. 

Ας μη σταματήσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο του πλανήτη μας και της ζωής μας!

Για την Kiriotissa’s YOut(H)opia,

Μάγδα και Αλκμήνη Καισαρίδου

//

Πηγή