Ένα σχετικά ήπιο μέτωπο, αλλά επίμονο που απαιτεί προσοχή και συνεχείς επιχειρήσεις κατάσβεσης από την Πυροσβεστική είναι σε εξέλιξη στην κορυφή του Βερμίου τα τελευταία 24ωρα, στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής, στα σύνορα των νομών Κοζάνης και Ημαθίας. 

Πέρα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των δύο νομών στο σημείο συνδράμουν και άλλοι φορείς που εμπλέκονται στην πολιτική προστασία. 


Σε σχετική ενημέρωση από το σημείο, ο υπεύθυνος του Γραφείου Δασών του Δ. Βέροιας Γιάννης Σημανίκας έδωσε την Πέμπτη (5/8/2021) και την Παρασκευή (6/8/2021) πληροφορίες για την κατάσταση και δημοσίευσε σχετικές φωτογραφίες από το σημείο. Όπως αναφέρει, πέρα από τις χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, καίγονται και τμήματα δάσους σε δύσβατες περιοχές, η φωτιά ωστόσο οριοθετείται και ήδη έχουν σωθεί πολλά ποιμνιοστάσια στην περιοχή. 

Αποτέλεσμα της πολυήμερης αυτής κατάστασης στην κορυφή του Βερμίου είναι και η έντονη μυρωδιά καμένου που έφτασε μέχρι την Βέροιας. Σημειώνεται ότι η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο. 

(φωτογραφίες: Η πρώτη του Νίκου Φουρλίγκα, αξιωματικού της Π.Υ. Βέροιας και οι υπόλοιπες του Γιάννη Σημανίκα, από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δ. Βέροιας – Λήφθηκαν την Πέμπτη 5/8/2021 και την Παρασκευή 6/8/2021)

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή