Δελτίο Τύπου από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Τάσο Μπαρτζώκα: Τέλος του 2021 ξεκινάει η δημοπράτηση της μελέτης του μεγάλου αρδευτικού έργου «Βεργίνα-Μελίκη-Αιγίνιο», με επίσημη, έγγραφη απάντηση του Υπουργού Υποδομών, κ. Καραμανλή, προς τον Τάσο Μπαρτζώκα, ο οποίος με παρέμβασή του ανέδειξε εκ νέου το θέμα κατασκευής του έργου, φέρνοντας το ζήτημα στη Βουλή.

Όπως είχε επισημάνει ο Τάσος Μπαρτζώκας στην κοινοβουλευτική ερώτησή του προς τον Υπουργό, η κατασκευή του αρδευτικού είναι ζωτικής σημασίας για τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες, καθώς στην περιοχή υφίσταται ελλιπής άρδευση. Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερα δυσμενή επίδραση, τόσο στην πρωτογενή παραγωγή, όσο και στην απόκτηση εισοδήματος των καλλιεργητών. Παράλληλα, οδηγεί και σε ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση εναλλακτικών υδάτινων πόρων, με αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Η δέσμευση του Υπουργού για έναρξη της δημοπράτησης της μελέτης του έργου,  στο τέλος του 2021, είναι και η ηχηρότερη απάντηση στη διασπορά ανακριβειών περί «παγώματος» του έργου από εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ. 

Από τη μεριά του ο Τάσος Μπαρτζώκας δηλώνει ότι θα παρακολουθεί την πορεία εκτέλεσης του χρονοδιαγράμματος του έργου, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να τηρηθούν οι χρόνοι και να παραδοθεί στην περιοχή ένα σύγχρονο αρδευτικό, το οποίο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και στην οικονομική ανάπτυξη των γεωργών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Η απάντηση του Υπουργού στην ερώτηση του βουλευτή:

 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή