Δελτίο Τύπου από Δ. Βέροιας: Τον Δήμαρχο Βέροιας, κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη, επισκέφθηκαν εκπρόσωποι της ομάδας νέων της Κίνησης Πολιτών Κυριώτισσας προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις δράσεις “No time to Waste!” αναφορικά με την ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση και τις καλές πρακτικές για τη διάσωση του πλανήτη. 

24 νέοι και νέες από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ρουμανία και την Ουκρανία, ηλικίας από 20 έως 30 ετών, συμμετείχαν στην «Ανταλλαγή Νέων» του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Την εν λόγω ενέργεια εμπνεύστηκε και υλοποίησε η ομάδα νέων της “Kiriotissa’s YOut(H)opia”, με τίτλο “No time to Waste!”.

Κατά τη διάρκειά των δράσεων οι νέοι ξεναγήθηκαν στην Βέροια συμμετέχοντας στο «Παιχνίδι Πόλης» όπου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν έξω από το ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να δουν τα σημεία ανακύκλωσης που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Βέροιας, όπως ο κάδος επαναχρησιμοποιημένων βρώσιμων λαδιών στην Πλατεία Δημαρχείου, οι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών και οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης απορριμμάτων. 

Τόσο ο Δήμαρχος Βέροιας όσο και οι νέοι, μέλη της «Κίνησης Πολιτών Κυριώτισσας», υπογράμμισαν τη σημασία της αλλαγής στην αντίληψη και την προσέγγιση του διαχρονικού πλέον αιτήματος διασφάλισης κάθε μορφή ζωής στον πλανήτη.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή