Αρχική Ροή Ειδήσεων Τα μηνύματα Μπαρτζώκα – Τσαβδαρίδη για την 47η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Τα μηνύματα Μπαρτζώκα – Τσαβδαρίδη για την 47η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Το μήνυμα του για την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας δημοσίευσε ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας, το οποίο συνοδευόταν και από σχετικές φωτογραφίες από την εκδήλωση που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού. 

Στην σχετική ανάρτηση ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρει:

Από τη χθεσινή γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο 

Ο δρόμος για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας άνοιξε πριν 47 χρόνια και από τότε, το ελληνικό κράτος γνώρισε τη μεγαλύτερη περίοδο πολιτικής ομαλότητας, προόδου και ευημερίας. Ο δρόμος δεν ήταν πάντα εύκολος, η πορεία δεν ήταν πάντα γραμμική.

47 χρόνια μετά, με τη δημοκρατία στην Ελλάδα όχι ως αφηρημένη έννοια αλλά ως βιωμένη εμπειρία, το αίτημα για καλύτερη και περισσότερη δημοκρατία, για αποδοχή και συμπερίληψη, για συμμετοχή στα κοινά δρώμενα, παραμένει ζωντανό και διαχρονικό.

Ο στόχος προς μια καλύτερη δημοκρατία ταυτίζεται με τον στόχο για καλύτερη ζωή- η δημοκρατία είναι το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσουμε. Και αυτή η διαδρομή, η μια και μοναδική, προϋποθέτει πολίτες «άγρυπνους φρουρούς», με αίσθηση της ευθύνης τους, και πολιτικούς «ακάματους υπηρέτες», με αίσθηση του χρέους τους

Μήνυμα του βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Λάζαρου Τσαβδαρίδη

Ανήμερα της επετείου, ο βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) Λάζαρος Τσαβδαρίδης έστειλε το δικό του μήνυμα, αναφέροντας:

Η 47η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας είναι μία ακόμη ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι η στερέωση του πολύτιμου μα και τόσο ευαίσθητου δημοκρατικού μας κεκτημένου ήταν ένα επίτευγμα που θεμελιώθηκε μέσα στα χρόνια της μεταπολίτευσης χάρη στην πολιτική ωριμότητα, στο αίσθημα ευθύνης και στην αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού. 

Η Δημοκρατία μας με όλες τις τις κοινωνικές κατακτήσεις παρότι ορθώνεται σήμερα ισχυρή και δυναμική απαιτεί την διαρκή επαγρύπνησή μας και προτάσσει ως κομβικά βήματα στον δρόμο προς την ευημερία την περιθωριοποίηση του λαϊκισμού, των ιδεοληψιών και του φανατισμού. 

Προς αυτή την κατεύθυνση, η χώρα που γέννησε το Δημοκρατικό πολίτευμα, θα μαθαίνει πάντα μέσα από τα λάθη της, θα βελτιώνεται μέσα από το διάλογο, θα ισχυροποιείται μέσα από τη συμμετοχή των ίδιων της των πολιτών και θα αναδεικνύει πάντα ως πυξίδα και σημείο αναφοράς για το μέλλον, τις κυρίαρχες έννοιες της αλληλεγγύης, του αλληλοσεβασμού, της ενότητας και της συνεργασίας.

Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ

Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή