ΔΤ από Δ. Βέροιας: Τον θεσμό των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στηρίζει ο Δήμος Βέροιας, μέσω του Κ.Α.Π.Α Δήμου Βέροιας. Η λειτουργία των δύο δομών στο κτίριο του 7ου Δημοτικού Σχολείου και στο χώρο όπου στεγάζεται ο Παιδικός Σταθμός Μακροχωρίου συνεχίζεται και τους καλοκαιρινούς μήνες  με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των γονιών για ελεύθερο χρόνο και την ανάγκη των παιδιών για έκφραση και δημιουργία.

Με την επαναλειτουργία του θεσμού τον οποίο έχουν αγκαλιάσει γονείς και μαθητές, δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους, τις κλίσεις ή τα ταλέντα τους και να κοινωνικοποιηθούν.

Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν:

– κουκλοθέατρο

– καλλιτεχνικό εργαστήρι

– μουσικοκινητική δημιουργία

– μουσική προπαιδεία

– πειράματα φυσικής

– πληροφορική/εκπαιδευτικές εφαρμογές

– εικαστικά- χειροτεχνίες – κατασκευές

– θεατρικό παιχνίδι

– δημιουργικός κινηματογράφος

– κατασκευές ζαχαροπλαστική για παιδιά

– επιτραπέζια ατομικά/ομαδικά παιχνίδια

– ελεύθερες δραστηριότητες

– φιλαναγνωσία

– δημιουργική γραφή

– θεματικά happenings

– αθλητικές δραστηριότητες

– παιχνίδια περιπέτειας

– υγιεινή διατροφή

– χορός

– ενισχυτική διδασκαλία

Καθημερινά δίνεται η δυνατότητα ενημέρωσης και κατάθεσης αιτήσεων στα γραφεία του Κ.Α.Π.Α Δήμου Βέροιας (Ζωγιοπούλου 5) ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στο τηλέφωνο 2331022178 (εσωτ.3). Σημειώνεται πως η απασχόληση των παιδιών γίνεται σε πρωινό και απογευματινό ωράριο και για τον μήνα ΑΥΣΤΟΥΣΤΟ. ΙΣΧΥΟΥΝ VOUCHER ΕΣΠΑ! 

Εξάλλου από  1η Σεπτεμβρίου 2021 τα δύο ΚΔΑΠ του Κ.Α.Π.Α Δήμου Βέροιας θα λειτουργήσουν στις ίδιες εγκαταστάσεις (7ο Δημοτικό Σχολείο και στον Παιδικό Σταθμό Μακροχωρίου), ενώ εντός των επομένων εβδομάδων αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εγγραφές μέσω ΕΣΠΑ. Οι αιτήσεις αποστέλλονται από τους γονείς στην ΕΕΤΑΑ ύστερα από σχετική ανακοίνωσή της. Αν υπάρξουν κενές θέσεις εγγράφονται παιδιά και με μηνιαία δίδακτρα.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή