Αρχική Ροή Ειδήσεων Διάκριση της Κινηματογραφικής Ομάδας του 5ου ΓΕΛ Βέροιας

Διάκριση της Κινηματογραφικής Ομάδας του 5ου ΓΕΛ Βέροιας

ΔΤ από 5ο ΓΕΛ Βέροιας: Η Κινηματογραφική Ομάδα του 5ου ΓΕΛ Βέροιας απέσπασε ειδική μνεία στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακών Ταινιών  με θέμα «Το Φύλο σε Πρώτο Πλάνο», που διοργάνωσαν το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων την άνοιξη του 2021. Στον Διαγωνισμό απονεμήθηκαν ένα βραβείο και δύο ειδικές μνείες. 

Η ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Εσύ έφταιγες», που δημιούργησαν οι μαθητές μας, πραγματευόταν τη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση που μπορεί να υποστεί ένας έφηβος ανεξαρτήτως φύλου. «Οι μαθητές και οι μαθήτριες, χρησιμοποιώντας τη μυθοπλασία, απέδωσαν με πολύ πετυχημένο τρόπο τις πρωτότυπες και γεμάτες φρεσκάδα ιδέες τους χρησιμοποιώντας την κινηματογραφική γλώσσα για να προβάλουν την ανάγκη εξάλειψης των κάθε είδους έμφυλων στερεότυπων», ανέφερε η Κριτική Επιτροπή. Παρόλο που ο διαγωνισμός διενεργήθηκε υπό τη σκιά της πανδημίας και με τα σχολεία κλειστά για πολύ μεγάλο διάστημα, οι μαθητές και οι μαθήτριες ευαισθητοποιήθηκαν πάνω στο συγκεκριμένο κοινωνικό πρόβλημα και εργάστηκαν ομαδικά για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος – τηρώντας απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Τα μέλη της Κινηματογραφικής Ομάδας ήταν οι μαθητές: Θεοχαρόπουλος Βασίλης, Καρυπίδης Κυριάκος, Κουλυμβάνου Αθηνά, Λάτσου Βικτώρια, Μοτσιοπούλου Ιωάννα, Παπαδίνας Ταξιάρχης, Σαμαρά Δήμητρα, Σιδηροπούλου Αναστασία, Τσαχουρίδου Ναυσικά. Υπεύθυνες της Ομάδας ήταν οι καθηγήτριες Αξούριστου Χαρά και Λιακοπούλου Έφη. Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στον κ. Σίμο Καραγαβριηλίδη, για την τεχνική επεξεργασία της ταινίας (κινηματογραφικές λήψεις και μοντάζ).

Δείτε την ταινία:

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή