Αρχική Ροή Ειδήσεων Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης από την “Πρόσβαση” στην “Πρωτοβουλία για το Παιδί”

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης από την “Πρόσβαση” στην “Πρωτοβουλία για το Παιδί”

Δελτίο Τύπου από Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Ημαθίας “ΠΡΟΣΒΑΣΗ”: Την Πέμπτη 8 Ιουλίου ολοκληρώθηκε από την ΠΡΟΣΒΑΣΗ η τριήμερη εκπαίδευση στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα», του Επιστημονικού Προσωπικού των Δομών «Σπίτι της Βεργίνας» και «Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας» του συλλόγου «Πρωτοβουλία για το Παιδί». 

Το υλικό εκπονήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης ΠΕ Πέλλας ΟΡΑΜΑ με συνεργασία νηπιαγωγών του Νομού Πέλλας και είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ. Το πρόγραμμα στοχεύει στο να βοηθήσει τα νήπια και τα παιδιά της πρώτης σχολικής να λύσουν βασικές απορίες τους για το πώς ήρθαν στον κόσμο και για το πώς θα μπορέσουν να προστατέψουν τον εαυτό τους από διάφορους κινδύνους με πιο σημαντικό τον κίνδυνο κάποιας σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης.

 Ευχαριστούμε τις/τους συμμετέχουσες/οντες για τη συνεργασία, την εμπιστοσύνη και τον ενθουσιασμό με τον οποίο υποδέχτηκαν και υποστήριξαν τη δράση αυτή. Τέλος είμαστε στην ευχάριστη θέση να σχεδιάζουμε από κοινού τη συνέχεια της συνεργασίας μας!

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή