Άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό, ανεξάρτητα από το εάν αθλούνται  επαγγελματικά ή ψυχαγωγικά έχουν διάφορες διατροφικές ανάγκες σε αντίθεση με άλλα άτομα, καθώς ωθούν το σώμα τους στο όριο και, συνεπώς, η ποσότητα θρεπτικών συστατικών που χρειάζονται για να τροφοδοτήσουν το σώμα τους καθώς και η αναπλήρωση των χαμένων θρεπτικών συστατικών είναι πολύ μεγαλύτερες. 

Βασικά, τα τρόφιμα πρέπει να τρέφουν και να παρέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα. Ωστόσο, λόγω του τεράστιου όγκου των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται ένα ενεργό άτομο ή ίσως ένας αθλητής, είναι κάπως αδύνατο να τα αποκτήσει μόνο με το φαγητό. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι και ειδικότερα οι αθλητές πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής που επιτρέπουν στους αθλητές να αποκτήσουν περισσότερη μυϊκή μάζα, χωρίς το περιττό λίπος. 

Από την άλλη πλευρά, οι αθλητές χρησιμοποιούν πρωτεΐνες σε σκόνη για να επιτρέψουν στους μύες τους να αναρρώσουν γρηγορότερα. Επιπλέον, είναι πολύ πιο εύκολο και βολικό να λαμβάνετε πρωτεΐνη σε σκόνη από το να τρώτε μόνο προϊόντα πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως ψάρι, αυγά και άπαχο κρέας. Ένα από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα μεταξύ των αθλητών είναι οι σκόνες πρωτεΐνης ορού γάλακτος. Αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και αντιμετωπίζουν ανεπιθύμητες ενέργειες από την κατανάλωση πρωτεΐνης με βάση τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης, υπάρχουν vegans που πρέπει να αναζητήσουν φυτικές πηγές. Η πρωτεΐνη κάνναβης είναι στην πραγματικότητα μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για οποιαδήποτε από τις 2 περιπτώσεις. Επιπλέον, μπορεί κανείς να αναζητήσεις διάφορα συμπληρώματα διατροφής με κάνναβη όπως και προϊόντα από την Enecta https://hempoilshop.gr/brand/enecta/ , τα οποία προφέρουν αναζωογόνηση στον οργανισμό αλλά και θετικές επιδράσεις στην καθημερινότητα. 

Τι είναι λοιπον η πρωτεΐνη κάνναβης; Είναι αλλιώς γνωστό ως γεύμα κάνναβης που προέρχεται από το CBD oil, το οποίο με τη σειρά του προέρχεται από τους σπόρους του φυτού κάνναβης. Πράγματι, η πρωτεΐνη κάνναβης παρέχει πολλά οφέλη. Οι αθλητές, για παράδειγμα, θα βρουν την πρωτεΐνη κάνναβης ως μια εξαιρετική εναλλακτική λύση ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς πηγές πρωτεϊνών που κυκλοφορούν στην αγορά. Αυτό το γεύμα περιέχει αμινοξέα που δεν παράγονται μέσα στο σώμα. Επιπλέον, αυτή η πρωτεΐνη συγκαταλέγεται στα λίγα «superfood» που μπορούν να βοηθήσουν στη διατροφή ενός ατόμου από μόνη της χωρίς να χρειάζεται να λάβετε συμπληρωματικά άλλα τρόφιμα. Ένα άλλο εξαιρετικό πλεονέκτημα της πρόσληψης αυτής της πρωτεΐνης είναι ότι είναι πολύ πιο εύκολο να απορροφηθεί και δεν έχει τις συνήθεις παρενέργειες, όπως το φούσκωμα. Εκτός από τους αθλητές, άνθρωποι οι οποίοι δεν αθλούνται, μπορούν επίσης να επωφεληθούν πολύ από την κατανάλωση πρωτεΐνης κάνναβης, καθώς περιέχει ουσιαστικά λιπαρά οξέα που απαιτούνται από τον οργανισμό για να αποδίδει βέλτιστα. Επιπλέον, η πρωτεΐνη κάνναβης περιέχει μερικά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που απαιτούνται από τον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένων μαγγανίου, χαλκού, ψευδαργύρου, φωσφόρου, μαγνησίου και βιταμινών Β και Ε. Και το πιο σημαντικό, είναι μια εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών.

//

Πηγή