Δύο συμπολίτισσες μας (χωρίς καμία σχέση μεταξύ τους) επικοινώνησαν το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουλίου 2021 με το InVeria.gr σχετικά με τα συνεχιζόμενα έργα της ΔΕΥΑΒ σε δρόμους πάνω και κάτω από την λεωφόρο Ανοίξεως. 

Όπως μας ανέφεραν, οι συνθήκες είναι δύσκολη για τους κατοίκους, η σκόνη δημιουργεί προβλήματα και δυσφορία (αν και δυο φορές την μέρα καταβρέχονται οι δρόμοι), υπάρχουν συχνές διακοπές νερού και, γενικά, αδημονούν για την ολοκλήρωση των έργων, το στρώσιμο των τομών που έγιναν και την επιστροφή στην… κανονικότητα. 

Το InVeria.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΒ Στέργιο Διαμάντη για να μεταφέρει τα… παράπονα των κατοίκων και για να πληροφορηθεί για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών. 

Όπως μας είπε ο κ. Διαμάντης, ο οποίος καταρχάς χαρακτήρισε δικαιολογημένα τα παράπονα των κατοίκων, είναι ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από τον εργολάβο για την έγκαιρη αποπεράτωση του έργου (ένα χρόνο έχει συμβατική υποχρέωση αλλά θα το ολοκληρώσει σε λιγότερο από τον μισό χρόνο).

Όσον αφορά στις τομές (σκαψίματα) που έγιναν και ακόμα δεν ασφαλτοστρώθηκαν ο κ. Διαμάντης σημείωσε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο, να δοκιμαστεί και εφόσον είναι όλα καλά θα καλυφθούν με πίσσα. Η επίσπευση της κάλυψης των τομών στην λεωφόρο Ανοίξεως έγινε μεν λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας, αλλά αν γινόταν αυτό παντού θα έπρεπε να ξανασκαφτεί μέσα σε λίγες εβδομάδες όλη η περιοχή σε περίπτωση ανάγκης παρέμβασης. Ωστόσο, εξετάζεται το ενδεχόμενο να αρχίσει η σταδιακή παράδοση του έργου (με τις ανάλογες δοκιμές) ανά οικοδομικό τετράγωνο, ώστε να μειωθούν ακόμη περισσότερο οι χρόνοι. 

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις από εξωγενείς του έργου παράγοντες (αρχαιολογία, φυσικά φαινόμενα κλπ) ο Στέργιος Διαμάντης μετέφερε τον υπολογισμό του εργολάβου ότι μέσα στον Ιούλιο του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο. 

Ας ελπίσουμε όλα να κυλίσουν χωρίς καθυστερήσεις (ειδικά χωρίς “αχρείαστες” καθυστερήσεις) και σύντομα οι κάτοικοι να μπορούν να απολαύσουν νερό από το νέο δίκτυο, μακριά από τις καρκινογόνες και πεπαλαιωμένες αμιαντοσωλήνες. 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή