Αρχική Ροή Ειδήσεων Τα Λυκόπουλα μαθαίνουν από το παρελθόν και σχεδιάζουν το μέλλον τους

Τα Λυκόπουλα μαθαίνουν από το παρελθόν και σχεδιάζουν το μέλλον τους

Δελτίο Τύπου: Τα Λυκόπουλα του 5ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας στις 19 Ιουνίου 2021 θέλοντας να πάρουνε μια “γεύση” από την παραδοσιακή περιοχή της Κυριώτισσας ξεκίνησαν μια περιπλάνηση στα πλακόστρωτα σοκάκια της.

Η περιήγηση των Λυκοπούλων στην παραδοσιακή συνοικία της πόλης με τις πολλές και παλιές εκκλησίες, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα σπίτια με τα σαχνισιά και τους ψηλούς μαντρότοιχους , τα αρχοντικά κ.α. βοήθησε τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν ότι, η σοφή χρήση των πόρων, η διατήρηση της παραδοσιακής μας αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, ο εθελοντισμός και η διάθεση συμμετοχής για την προστασία του περιβάλλοντος, είναι μερικά εκ’ των ουκ άνευ συστατικά μιας αυριανής Ελλάδας, όπου τα σημερινά παιδιά (και αυριανοί ενήλικες) μελλοντικά σε θέσεις κλειδιά, θα παίρνουν σωστές αποφάσεις για την πορεία του τόπου τους.

Μεγάλη αίσθηση μας προκάλεσε η αφήγηση της κ.Τζίγκα Μαρίας την οποία συναντήσαμε τυχαία έξω από τον Άγιο Βλάσιο και μας μετέφερε νοερά στην ζωή των ανθρώπων της περιοχής τα παλιά χρόνια, μας μίλησε για άγνωστες πτυχές από την ιστορία της συνοικίας και για το έθιμο του Κλήδονα (καθώς πλησίαζαν οι ημέρες του εθίμου) που κάθε χρόνο διοργανώνει η Κίνηση Πολιτών στην συνοικία της Κυριώτισσας με έντονο τοπικό και παραδοσιακό χρώμα.

Με το τέλος αυτής της μικρής μας περιήγησης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ.Τζίγκα Μαρία για την ευγενική της καλοσύνη να μοιραστεί μαζί μας κάποιες από τις αναμνήσεις της.

Παντελίδης Ανέστης

Αρχηγός 5ου Συστήματος

Προσκόπων Βεροιας

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή