Το ότι θα φτάναμε στο σημείο να λέμε ότι η προηγούμενη κατάσταση στο Εργοχώρι Βέροιας φαντάζει “λίγη” μπροστά στη νέα διαμορφούμενη δεν το περιμέναμε… 

Μετά την περσινή απομάκρυνση της πλειοψηφίας των παραπηγμάτων του καταυλισμού και των διαμενόντων σε αυτά ρομά, οι κάτοικοι της περιοχής αισθάνθηκαν ανακούφιση, ωστόσο τώρα που ξεκίνησε και πάλι η εγκατάσταση με ρομά από άλλες περιοχές της χώρας τα πράγματα έχουν πάρει σοβαρές διαστάσεις. 

Καθημερινά υπάρχουν καταγγελίες για περιστατικά κλοπών, από πατίνια και ποδήλατα μέχρι απόπειρες εισόδου σε σπίτια. Και μάλιστα μπροστά στα μάτια των έκπληκτων κατοίκων που δεν πιστεύουν στα μάτια τους. 

Το βράδυ της Τρίτης (29/6) το InVeria.gr δέχτηκε μήνυμα από κάτοικο της περιοχής που ανέφερε πως προσέτρεξε για βοήθεια για τον εντοπισμό ενός πατινιού που έκλεψε ανήλικος ρομά από παιδί, ενώ το πρωί της Τετάρτης (30/6) η μητέρα του παιδιού έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες με ανάρτησή της στην ομάδα που έχει δημιουργήσει στο fb ο Σύλλογος Εργοχωρίου. 

Δείτε τι έγραψε:

Καλημέρα σας!!! Εχθές το βράδυ ανήλικος ανοιχτοχέρης σούφρωσε το πατίνι του μικρού μας μπροστά στα μάτια μας κι ενώ ήμασταν πάνω από 20 άτομα στην καφετέρια. 

Δε θέλω να σταθώ στο γεγονός, τα περιστατικά είναι γνωστά όπως και η ολιγωρία των αρχών, η παντελής έλλειψη κινητοποίησης δήμου και αστυνομίας, οι οποίοι όπως μας είπαν “δεν μπορούν να κάνουν τίποτε” για τους “γείτονες” που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο… 

Θέλω να σταθώ, όμως, στην αλληλοβοήθεια και την άμεση κινητοποίηση μπαμπάδων και μαμάδων που έσπευσαν να βρουν το δράστη, που έτρεξαν στα σοκάκια να τον προλάβουν, που ήταν έτοιμοι να κάνουν σαματά ενώ δεν ήταν υποχρεωμένοι, ΑΛΛΑ κυρίως στα μικρά παιδάκια που έτρεξαν να παρηγορήσουν τον μικρό μου που έκλαιγε, που του έκαναν μια αγκαλιά και μας έδειξαν πως είναι μια γροθιά και νοιάζονται ο ένας για τον άλλο. 

Κι όπως είπε η Γιάννα φεύγοντας “μπορεί αυτοί να είναι κακοί, αλλά εμείς είμαστε πιο πολλοί και πιο δυνατοί από αυτούς”!!! Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν μικρούς και μεγάλους!!!

Ο αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας, ταξίαρχος Γεώργιος Αδαμίδης, μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή “Λαϊκά και Αιρετικά” στον ΑΚΟΥ 99.6 πριν ένα μήνα (στις 28/5/2021) είχε αναφέρει ότι είναι βασική του προτεραιότητα η αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας. Ήρθε η ώρα να το αποδείξει.

Πρέπει άμεσα να ληφθούν πρωτοβουλίες, να υπάρξει συντονισμός του Δήμου, της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας Βέροιας και να σταματήσει η ανάπτυξη του καταυλισμού και πάλι και μάλιστα με άτομα που δεν είναι καν δημότες της Ημαθίας. 

Πρέπει να σταματήσουν οι πολιτικές, αστυνομικές και δικαστικές αρχές να βλέπουν “τυπικά” το θέμα και να μην μπαίνουν στην ουσία του, ψάχνοντας να βρουν νόμιμες μεν, αποτελεσματικές λύσεις δε. 

Και μέχρι να γίνει αυτό, είναι συνολική απαίτηση να υπάρχουν συνεχόμενες και επί 24ωρου βάσεως περιπολίες αστυνομικών στην περιοχή.

Το πρόβλημα δεν είναι για ένα ακόμα “κουκούλωμα”. Είναι μια κατάσταση που “βράζει” και οι πιο ψύχραιμοι προσπαθούν να κρατήσουν τις αντιδράσεις χαμηλά. Αλλά να ξέρουν οι πολιτικές, αστυνομικές και δικαστικές αρχές πως αν δεν γίνει κάτι άμεσα θα βρουν τους χιλιάδες κατοίκους της περιοχής στην πόρτα τους για να δώσουν απαντήσεις στον καθένα ξεχωριστά….

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή