ΑΠΟΨΗ: Είναι αλήθεια ότι γίνεται πολλή συζήτηση για τις πλατείες της Ελιάς και του Ωρολογίου στην πόλη μας. Άλλοι συμπολίτες μας(μάλλον οι περισσότεροι), θέλουν οι πλατείες να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση και άλλοι όχι. Τέλος πολλοί θεωρούν ως πεταμένα λεφτά ή σπατάλη την ανάπλαση τους, όπως έγινε.

Κατά την άποψη μου εξαρτάται τι θέλει ο κάθε πολίτης. Άλλη είναι η συζήτηση αν θέλουμε πάρκο, με πράσινο, δέντρα, νερά, χώρους για καφέ και δραστηριότητες μέσα στο πάρκο, οπότε ναι πρέπει να αλλάξουν μορφή οι πλατείες (είτε η μία είτε και οι δύο) και άλλη είναι η συζήτηση να παραμείνουν πλατείες, στις οποίες θα μπορεί να γίνονται εκδηλώσεις όπως μεγάλες συναυλίες κλπ.

Σε κάθε περίπτωση πολύ καλά έκανε ο Δήμος Βέροιας και φρόντισε να επισκευάσει το σιντριβάνι στο Ρολόι γιατί προφανώς ομόρφυνε τον χώρο καθώς  δεν αποτελεί πλέον εστία βρωμιάς. Είναι προφανώς καλύτερα έτσι. Αν δε αυτό συνδυαστεί με την εκμετάλλευση των παλιών δικαστηρίων και άλλες παρεμβάσεις όπως την τοποθέτηση Ρολογιού θα έχουμε ένα καλύτερο χώρο.

Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να αποφασιστεί τι θα γίνει με την Ελιά γιατί κατά την άποψη μου θέλει κάτι διαφορετικό.

Είναι αλήθεια επίσης ότι πολλοί αγνοούν την σημασία των δημοσίων έργων ή έργων υποδομής στην οικονομική ανάπτυξη ενός τόπου. Τα δημόσια έργα είναι μοχλός οικονομικής ανάπτυξης, αρκεί να έχεις λύσει το πρόβλημα της χρηματοδότησης τους. Παραδείγματα πολλά: στην Ελλάδα επί Χαριλάου Τρικούπη ξεκίνησε το σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο της, η διώρυγα της Κορίνθου, η αποξήρανση της λίμνης Κωπαΐδας, στην Αμερική επί Ρούζβελτ τα δημόσια έργα ήταν σημαντικό τμήμα του New Deal, ενώ ακόμη κα ο νυν Πρόεδρος της Αμερικής Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να κάνει δημόσια έργα.

Τέλος μια και ήρθε το καλοκαίρι η στήλη σκοπεύει να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο παίρνοντας δίμηνη άδεια(ένας μήνας με αποδοχές και ένας άνευ αποδοχών-κακούργα εργοδοσία που δεν μας δίνεις δίμηνη άδεια με αποδοχές).

Βέβαια θα παρακολουθεί τα τεκταινόμενα ιδίως τα πολιτιστικά και αν χρειαστεί θα επανέλθει.

(φώτο: Αλεξάνδρα Βουρδούνη)

(Την  μόνιμη στήλη Αλήθεια ή… όχι;”  επιμελείται εξωτερικός συνεργάτης του InVeria.gr, παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα πρωί – ή την πρώτη εργάσιμη -και δεν εκφράζει απαραίτητα τις απόψεις της διεύθυνσης της ιστοσελίδας)  

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή