Αρχική Ροή Ειδήσεων Μόνο κακό κάνει διχασμός των Ποντίων

Μόνο κακό κάνει διχασμός των Ποντίων

ΑΠΟΨΗ: Είναι αλήθεια ότι η ολοσχερής σχεδόν έλλειψη πολιτιστικών εκδηλώσεων το διάστημα αυτό, έδωσε την ευκαιρία στην στήλη να διευρύνει την θεματολογία της και να ασχοληθεί και με άλλα θέματα, όπως οικονομικά.

Εν αναμονή λοιπόν πολιτιστικών εκδηλώσεων είτε από τους πολιτιστικούς φορείς του Δήμου είτε από συλλόγους σήμερα θα ασχοληθούμε με τον Διχασμό των Ποντίων στην χώρα μας και στο εξωτερικό. Αυτή την στιγμή οι Πόντιοι ανήκουν σε δύο ομοσπονδίες την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) και την Ποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας (Π.Ο.Ε.).

Δεν έχει κατά την άποψη μου καμία σημασία για ποιό λόγο γίνεται αυτό, ποιοί το ξεκίνησαν, πότε κλπ. Σημασία έχει ότι με αφορμή αυτόν τον διχασμό παρατηρούνται γελοία έως θλιβερά φαινόμενα να υπάρχουν ανάμεσα στα άλλα φαιδρά, ξεχωριστοί εορτασμοί για την μέγιστη ημέρα, της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων την 19η Μαΐου. Μετά από αυτό θέλουν οι Πόντιοι να τους πάρει στα σοβαρά, η ούτως ή άλλως αδιάφορη πολιτεία. 

Θέλουν οι Πόντιοι να επιτύχουν την αναγνώριση της Γενοκτονίας του λαού τους από τους Τούρκους και αυτοί δεν μπορούν να ομονοήσουν. Ο διχασμός αυτός εκτός από το ότι συμβάλλει στην εξασθένιση της προσπάθειας για την αναγνώριση της γενοκτονίας, έχει και άλλες παράπλευρες απώλειες. Απουσιάζει παντελώς οποιαδήποτε αναφορά του Πόντου σε σχέση με τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. 

Και κάτι ακόμα. Αυτός ο διχασμός δεν πρέπει να εγκατασταθεί στις ψυχές των νέων Ποντίων. Δεν τον δημιούργησαν αυτοί, αλλά αυτοί οφείλουν να τον εξαλείψουν.

(Την  μόνιμη στήλη Αλήθεια ή… όχι;”  επιμελείται εξωτερικός συνεργάτης του InVeria.gr, παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα πρωί και δεν εκφράζει απαραίτητα τις απόψεις της διεύθυνσης της ιστοσελίδας)  
  

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή