Σε “κόκκινο πανί” για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία φαίνεται πως έχει εξελιχθεί ο Ημαθιώτης βουλευτής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης, αφού τόσο σε κεντρικό, όσο – πλέον – και σε τοπικό επίπεδο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον έχει βάλει στο πολιτικό στόχαστρο, χαρακτηρίζοντάς τον “διπλοθεσίτη”  (βουλευτής και νομικός σύμβουλος στο Δ. Βέροιας), που μάλιστα διεκδικεί και παραπάνω λεφτά από τον Δήμο Βέροιας.

Στον αντίποδα, ο βουλευτής της ΝΔ βλέπει από αυτή την επίθεση (το θέμα αρχικά ανακινήθηκε από την εφημερίδα Documento) την ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ λόγω της ενεργού δράσης του στην προανακριτική της Βουλής για τον Νίκο Παππά. 

Τέλος, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μιλά για ηθικό θέμα και όχι νομικό.

Με ανακοίνωση στις 9/6/2021 ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ (τα κεντρικά του κόμματος) εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ο βουλευτής της ΝΔ, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, όχι μόνο είναι διπλοθεσίτης, αφού είναι ταυτόχρονα και αμειβόμενος από το δήμο Βέροιας, όχι μόνο απαίτησε δικαστικά να λάβει αύξηση 20% στην αντιμισθία του από το Δήμο, αλλά όπως αποκαλύπτει το Documento έφτασε στο σημείο να απαιτήσει πάλι μέσω δικαστικής οδού να εξαιρεθεί από την καταβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας (2%) και την ειδική εισφορά υπέρ του ΟΑΕΔ (1%).

Ξέραμε ότι στη ΝΔ είναι μπαταχτσήδες, αλλά ο κ. Τσαβδαρίδης έχει πάει το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα σε εξωπραγματικά επίπεδα. Ο κ. Μητσοτάκης θα τον αποδοκιμάσει διαγράφοντάς τον ή θα κάνει πάλι πως δεν τρέχει τίποτα;

Με σημερινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με εγκαλεί επειδή από κοινού με όλους τους δικηγόρους της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Βέροιας έχουμε παραπέμψει στην κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης μία κοινή αξίωσή μας από τον Δήμο της Βέροιας.

Κατηγορούμαι δηλαδή γιατί, θέλοντας από συναδελφική αλληλεγγύη να στηρίξω μία ομαδική ενέργεια της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Βέροιας, προσέφυγα από κοινού με τους συναδέλφους μου στη δικαιοσύνη, όπως θα έκανε κάθε πολίτης που θα ήθελε να διεκδικήσει τα νόμιμα δικαιώματά του.

Ίσως όμως, αποπειρώνται να σπιλώσουν την τιμή και την υπόληψή μου, γιατί μάλλον ενοχλώ ως ενεργό μέλος της προανακριτικής επιτροπής που διερευνά ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις του πρώην Υπουργού ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Παππά στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Θεωρώ τίτλο τιμής να ενοχλώ κοινοβουλευτικά και πολιτικά το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ. Και προκειμένου να μην χρειάζεται να αναλώσω ξανά εαυτόν σε απαντήσεις για περί όνου σκιάς ψευδοκατηγορίες, γνωστοποιώ ότι ως Βουλευτής αποποιούμαι του νόμιμου δικαιώματος μου να διεκδικήσω δικαστικά τις νόμιμες αξιώσεις μου. 

Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ

Στις 12/6/2021 η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ημαθίας επανέρχεται στο θέμα αναφέροντας:

Ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης απασχόλησε αρνητικά τις τελευταίες ημέρες την κοινή γνώμη όχι μόνο της Ημαθίας, αλλά όλης της Ελλάδος.

Το θέμα γνωστό. Η διεκδίκηση επιπλέον χρηματικών ποσών από το Δήμο, ενώ λαμβάνει ως Βουλευτής την βουλευτική αποζημίωση.

Προφανώς δεν του αρκεί η βουλευτική αποζημίωση και διεκδικεί δικαστικά επιπλέον χρήματα, τα οποία θα του καταβληθούν από τους δημότες της πόλης της Βέροιας, αν και εφόσον δικαιωθεί.

Το ζήτημα δεν είναι νομικό, αλλά ΗΘΙΚΟ. Μια λέξη και ένα εννοιολογικό περιεχόμενο πολύ πιο σημαντικό από οποιαδήποτε νομική διάσταση.

Βέβαια, κατά δήλωσή του ο κ. Τσαβδαρίδης δήλωσε ρητά ότι αποποιείται του νομικού (και μόνο) δικαιώματος του να διεκδικήσει τα χρήματα αυτά.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να λέει την αλήθεια και να μην επιδίδεται και πάλι σε παραγωγή ψευδών ειδήσεων (fake news), όπως έπραξε μόλις προ ολίγων ημερών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ΗΜΑΘΙΑΣ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή