Το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου 2021 πανηγύρισε ο υπό ανέγερση Ναός του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, στη Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, ενώ έλαβαν μέρος οι Μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, και ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Ανήμερα της εορτής το πρωί τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, ενώ έλαβαν μέρος ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Στο τέλος τελέστηκε μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Σταυροπηγίου κυρό Αλέξανδρο, κατά σάρκα αδελφό του Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονος, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως πέντε ετών από της κοιμήσεως του. 

Στις Ακολουθίες έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας κ. Νικόλαος Χανουμίδης και ο Λαμπαδάριος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Αγίου Αντωνίου Βεροίας κ. Βασίλειος Γουδώνης μετά χορού Ιεροψαλτών. 

Οι Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως μας, στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90.2 FM».


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και… 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή