Δελτίο Τύπου από 2ο Γυμνάσιο Βέροιας: Προσκεκλημένη του 2ου Γυμνασίου Νάουσας μέσω τηλεδιάσκεψης ήταν την Παρασκευή 28/5/2021 η κ. Δήμητρα Πουτούρη, Κρατική Πραγματογνώμονας Ψηφιακών Πειστηρίων, CFCE MSc Law and IT, Μηχανικός Πληροφορικής Τ.Ε., που υπηρετεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Η κ. Πουτούρη στην ομιλία της με τίτλο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», παρουσίασε στους μαθητές και των τριών τάξεων το θέμα της ασφάλειας στο Διαδίκτυο, επισημαίνοντας τους πολύπλευρους κινδύνους που εγκυμονεί η χωρίς περίσκεψη χρήση του τόσο από τους εφήβους όσο κι από τους ενήλικες. 

Πριν από την ομιλία είχε χορηγηθεί ανώνυμο ερωτηματολόγιο στο σύνολο των μαθητών ώστε να διευκρινιστεί ποια θεωρούνται τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τι γνωρίζουν οι μαθητές για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και αν γνωρίζουν περιστατικά διαδικτυακού εκφοβισμού. Κατόπιν κατά τη διάρκεια της ομιλίας ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα του διαδικτυακού εκφοβισμού που μπορεί να γίνει είτε με τη μορφή της ρητορικής μίσους «Hate speech», είτε με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων «fake news» καθώς και μέσω καθημερινού υλικού τοποθετημένου σε σεξουαλικά πλαίσια. 

Τέλος η κ Πουτούρη προσπάθησε να προβληματίσει και να προειδοποιήσει τους μαθητές για την υπερ-έκθεσή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τους καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτους.  

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή