Δελτίο Τύπου από Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας: Στο πρώτο δεκαήμερο των εκδηλώσεων των «ΚΖ΄ Παυλείων» έχουν ενσωματωθεί και οι εκδηλώσεις της Γ΄ Ιατρικής Εβδομάδος προς τιμήν του Αγίου Λουκά του Ιατρού. 

Η «Γ΄ Ιατρική Εβδομάδα αφιερωμένη στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό», ξεκίνησε φέτος με τις λατρευτικές εκδηλώσεις της εορτής της μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά από την Συμφερούπολη της Κριμαίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας στις 29 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί με τις λατρευτικές εκδηλώσεις της εορτής της οσιακής κοιμήσεως του Αγίου στις 11 Ιουνίου.

Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού αρκετές εκδηλώσεις της Γ΄ Ιατρικής Εβδομάδος του Αγίου Λουκά του Ιατρού πραγματοποιούνται διαδικτυακά μέσα από τους ιστοχώρους της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Το Σάββατο 5 Ιουνίου το απόγευμα, έλαβε χώρα η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση της Γ΄ Ιατρικής Εβδομάδος του Αγίου Λουκά του Ιατρού, κατά την οποία ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, απηύθυνε χαιρετισμό και κήρυξε την έναρξη της Γ΄ Ιατρικής Εβδομάδος. 

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ειδικός Αναισθησιολόγος κ. Χρήστος Παναγιωτάκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Δοξολογία στον Άγιο Ιατρό Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως», ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος. 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή