Δελτίο Τύπου από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Τάσο Μπαρτζώκα: 

Ενωτικός και ψύχραιμος τοποθετήθηκε στη Βουλή, επί του νομοσχεδίου για την «εκλογή Δημοτικών & Περιφερειακών Αρχών» ο Τάσος Μπαρτζώκας, αναφέροντας ότι η νέα σελίδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να γραφτεί από όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «το συμφέρον της πατρίδας και του τόπου είναι πάνω από τις κομματικές και ιδεολογικές καταβολές».

Ο Τάσος Μπαρτζώκας επεσήμανε τις αστοχίες του υφιστάμενου πλαισίου, τονίζοντας ότι ο νόμος Κλεισθένη (ν.4555/2018) εγκλωβίζει σε θεσμικά αδιέξοδα την τοπική αυτοδιοίκηση, παραλύοντας και καθυστερώντας αποφάσεις της, πλήττοντας στην ουσία την καθημερινότητα των πολιτών. 

Ανέδειξε τις θετικές πτυχές του υπό εξέταση νομοσχεδίου, εστιάζοντας ιδίως στις πρόνοιες για θέσπιση ποσοστού 43% συν μία ψήφο για ανάδειξη των τοπικών αρχόντων, καθώς και την επαναθέσπιση της πενταετούς θητείας των δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

Καταλήγοντας στην ομιλία του, ο Τάσος Μπαρτζώκας ανέφερε ότι «ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι χώρος πειραματισμού και οι δημότες του κάθε Δήμου, μικρού η μεγάλου, δεν είναι πειραματόζωα. Ούτε προσφέρεται η τοπική αυτοδιοίκηση για επικοινωνιακά τερτίπια.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση πρωταγωνιστούν τα προβλήματα και ο αγώνας για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, όχι τα χρώματα και οι διαχωριστικές τομές. Χρειάζονται όμως αποφάσεις και δράση, όχι ατολμία και ακυβερνησία.»

Ο σύνδεσμος για την ομιλία του Τάσου Μπαρτζώκα:

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή