Δελτίο Τύπου:

Η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας καταγγέλλει τον συνεχιζόμενο παραλογισμό της μείωσης των δρομολογίων των περιφερειακών γραμμών του σιδηρόδρομου, με πρόσχημα την πανδημία.

Κι ενώ η γραμμή Θεσσαλονίκης-Φλώρινας προ πανδημίας εξυπηρετούνταν από 3 δρομολόγια με επιστροφή  προς Φλώρινα και 3 με επιστροφή προς Έδεσσα (σύνολο 6 δρομολόγια), έχοντας ενδιάμεσο σταθμό και την πόλη της Αλεξάνδρειας, σήμερα: έχουν περιοριστεί σε  ΜΟΛΙΣ ΔΥΟ (ένα προς Φλώρινα και ένα προς Θεσσαλονίκη),  τα οποία μάλιστα είναι σε ώρες που δεν εξυπηρετούν παρά σε ελάχιστο βαθμό το επιβατικό κοινό.

Η TRAINOSE και η κυβέρνηση των «Αρίστων», ο πρωθυπουργός της οποίας ξεκίνησε την μείωση των δρομολογίων μέσω εκατοντάδων μετατάξεων προσωπικού του ΟΣΕ, δίνουν τώρα  το τελειωτικό χτύπημα σε ένα μεταφορικό μέσο που εξυπηρετούσε εκατοντάδες επιβάτες (εργαζόμενους, φοιτητές κ.α)  πολλοί εκ των οποίων και Αλεξανδρινοί.

Όπως μπορεί να καταλάβει ο κοινός νους, η αιτιολογία της πανδημίας δεν ισχύει πλέον, τουναντίον η επικινδυνότητα διασποράς του ιού λόγω του συνωστισμού σε ένα μέσο μεταφοράς, αυξάνεται σημαντικά.

Ζητούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της τόσο απέναντι στην εξυπηρέτηση όσο και στην προστασία της υγείας των πολιτών και να αποκαταστήσει άμεσα τα δρομολόγια των περιφερειακών γραμμών, όπως ακριβώς συνέβη και με την κεντρική γραμμή Θεσσαλονίκης-Αθήνας και καλούμε όλους τους φορείς της πόλης να πιέσουν προς την επίλυση του προβλήματος.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή