Αρχική Ροή Ειδήσεων Πανηγύρισε ο Ναός Αγ. Λουκά στην Παναγία Δοβρά την μετακομιδή των λειψάνων...

Πανηγύρισε ο Ναός Αγ. Λουκά στην Παναγία Δοβρά την μετακομιδή των λειψάνων του Αγίου στη Μονή

Την Παρασκευή 28 Μαΐου και το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 πανηγύρισε ο Ναός Αγ. Λουκά του Ιατρού, στην Ι.Μ. Παναγίας Δοβρά Βέροιας, με την ευκαιρία της εορτής της μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά από τη Συμφερούπολη της Κριμαίας στην Ιερά Μονή. 

Το απόγευμα της Παρασκευής 28 Μαΐου, τελέστηκε Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ενώ έλαβαν μέρος οι Μητροπολίτες Άρτης κ. Καλλίνικος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος και ο  Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο και ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους. 

Στο τέλος τελέστηκε η κουρά (ρασοευχή) του δοκίμου Ιωάννου Μπατσή από την Σιάτιστα Κοζάνης, αδελφού της Ιεράς Μονής. 

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό έψαλλε Βυζαντινός Χορός υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ιωάννου Χασανίδη, ενώ παραβρέθηκαν η επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, οι Βουλευτές Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Το Σάββατο 29 Μαΐου το πρωί, τελέστηκε Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ενώ έλαβαν μέρος οι Μητροπολίτες Άρτης κ. Καλλίνικος και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο οποίος χοροστάτησε και στον Όρθρο.

Στην διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις Διάκονον Χειροτονία του π. Ιωάννου Μπατσή, ενώ στο τέλος εψάλησαν τα εγκώμια του Αγίου ενώπιον του ιερού λειψάνου.

Στην Ακολουθία έψαλλε Βυζαντινός Χορός υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ιωάννου Χασανίδη, ενώ παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο 29 Μαΐου, ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, εορτάζει την συμπλήρωση 27 ετών από την Χειροτονία του ως Επίσκοπος και Μητροπολίτης της Αποστολικής Εκκλησίας της Βεροίας.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή