Μια ιδιαιτέρα ενοχλητική σιωπή επέδειξε η επικεφαλής της παράταξης “Βέροια, Πρωτεύουσα Πόλη” Γεωργία Μπατσαρά κατά τη διάρκεια του “επεισοδίου” με την απόπειρα του πρώην στελέχους της παράταξής της και αντιδημάρχου Κώστα Παλουκίδη να παρουσιάσει το “θετικά οικονομικά στοιχεία” της χούντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, το απόγευμα της Δευτέρας (24/5/2021). 

Όταν ο – αδιάβαστος εν προκειμένω (;) – επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Μελιόπουλος έλεγε και ξαναέλεγε ότι ο Δήμαρχος και η Γεωργία Μπατσαρά θα πρέπει να αποπέμψουν τον κ. Παλουκίδη ως φιλοχουντικό, ο μεν πρώτος γιατί τον διόρισε και η δεύτερη διότι ανήκει στην παράταξή της, η κατά τα άλλα λαλίστατη κα Μπατσαρά δεν μπήκε καν στον κόπο να… διορθώσει τον κ. Μελιόπουλο για την άγνοιά του περί της προγενέστερης ανεξαρτητοποίησης του αντιδημάρχου Πολεοδομίας από την παράταξή της. 

Δεν ήθελε να προσβάλλει τον κ. Μελιόπουλο μήπως; Ή αισθανόταν άβολα που ο δημοτικός σύμβουλος εκλέχθηκε με την παράταξή της; Ή, μήπως, τελικά οκ, δεν την ενόχλησαν και πολύ οι απόψεις; 

Πολλές φορές το “σιγάν είναι κρείττον του λαλείν”, άλλες φορές όμως το “σιγάν” είναι σιωπηλή παραδοχή. Και επειδή στην πολιτική τα “ήξεις αφήξεις” δημιουργούν παρερμηνείες, θα περιμέναμε και περιμένουμε την άποψή της. 

Όσο δε για τον Παύλο Παυλίδη που ζητούσε να ολοκληρώσει την ρητορική υπέρ του “οικονομικού θαύματος” της χούντας ο κ. Παλουκίδης, ισχύει το ίδιο. Κατάθεση άποψης, με σαφήνεια. Αν είναι δυνατόν και από όλα τα μέλη της παράταξής του, κυρίως όσων έχουν… καλλιτεχνικό παρελθόν στον τομέα της φωτογράφισης. 

Για τον Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη που θα… τα πει με τον αντιδήμαρχό του μόλις επιστρέψει από την Αθήνα, τι να πούμε; Τα αντανακλαστικά πάσχουν ολίγον. Αν είναι ένα θέμα τόσο σοβαρό όσο περιγράφεται, είναι αδιανόητη η παραμικρή καθυστέρηση. Εκτός και αν δεν θεωρείται σοβαρό, οπότε μπορούμε να τα πούμε από… Σεπτέμβρη. 

Τέλος, για να μην τον δικάσουμε χωρίς καν να έχει ολοκληρώσει την τοποθέτησή του, αναμένουμε το “δια ταύτα” από τον Κώστα Παλουκίδη. Που το πήγαινε; Θα μας έλεγε ότι επιτελέστηκε οικονομικό θαύμα στην χούντα και φταίνε οι κομμουνιστές που συνδυάστηκε με εξορίες και βασανιστήρια ή θα είχε και κάποιο “αλλά” η όλη υπερασπιστική γραμμή της χουντικής οικονομίας; 

Περιμένουμε με ενδιαφέρον, αλλά όχι με πολύ αισιοδοξία ότι θα έχουμε τις σχετικές δηλώσεις. 

ΥΓ: Η αλήθεια είναι ότι περισσότεροι περίμεναν (άλλοι το ζήτησαν κιόλας) ο Δήμαρχος να ζητήσει άμεσα παραίτηση. Αλλά ως γνωστόν ο Δήμαρχος έχει ένα θέμα με τις… ισορροπίες και, πλέον, με τις… πλειοψηφίες!

ΥΓ2: Το πως κατάφερε ο αντιδήμαρχος να είναι συνεχώς στην επικαιρότητα αλλά για λόγους άσχετους του ρόλου του, είναι ένα θέμα που χρήζει ειδικής έρευνας! 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή