Δελτίο από Ένωση Παλαιών Προσκόπων Βέροιας: Καθώς η Άνοιξη προχωράει, η φύση ακολουθώντας τους δικούς της ρυθμούς, παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς.. Τα ατυχήματα είναι καθημερινότητα και αυξάνεται η πιθανότητα, κάποιο από αυτά να χρειαστεί την βοήθεια των ανθρώπων και ενός Διασώστη της «Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής – Π.Ο.Δ.Α.Ζ». 

Ακριβώς όπως ένα ασθενοφόρο διασώζει ανθρώπους και μεταφέρει άτομα στο νοσοκομείο, ο Διασώστης της Π.Ο.Δ.Α.Ζ  ως ειδικός διάσωσης  και μεταφοράς, έχει κύριο στόχο να ανακτήσει το ζώο και να το μεταφέρει σε έναν Κέντρο Διάσωσης άγριας ζωής ή στον σχετικό κτηνίατρό τους με τον ασφαλέστερο και πιο πρόσφορο τρόπο. Κάθε χρόνο περισσότερα από 8.000 ζώα της άγριας ζωής βρίσκονται τραυματισμένα, ορφανά ή άρρωστα και κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους επειδή δεν φτάνουν έγκαιρα στο κτηνιατρείο.

 Μετά από παρακολούθηση ειδικής εκπαίδευσης  δυο μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Βεροίας ανήκουν πλέον στο Πανελλήνιο Δίκτυο Διασωστών της Π.Ο.Δ.Α.Ζ. εξοπλισμένοι με το ειδικό κουτί (CITY RESCUE KIT) μεταφοράς ζώου και όλα τα εργαλεία που διευκολύνουν την διάσωση της Άγριας Ζωής.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Διασωστών της Π.Ο.Δ.Α.Ζ.,  λειτουργεί με 100 εξοπλισμένα σημεία διάσωσης και 300 Διασώστες  έχει δε την δυνατότητα να επέμβει αποτελεσματικά, σε στενή συνεργασία με τις Οργανώσεις διάσωσης και περίθαλψης ΑΝΙΜΑ, ΑΡΚΤΟΥΡΟ, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΑΡΙΩΝ, ΔΡΑΣΗ και MOM.

Η άγρια ζωή είναι ένα σημαντικό μέρος του περιβάλλοντός μας και ζει ειρηνικά ανάμεσά μας, αλλά μερικές φορές χρειάζεται λίγη βοήθεια για μια δεύτερη ευκαιρία. Μπορούμε όλοι να αφιερώσουμε χρόνο για να δώσουμε ένα χέρι στην άγρια φύση που έχει ανάγκη και οι Έλληνες Πρόσκοποι ανταποκρίνονται οργανωμένα σε αυτή την πρόκληση.

ΒΡΗΚΑΤΕ ΕΝΑ ΑΓΡΙΟ ΖΩΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή