Δελτίο Τύπου από Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας:

Από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών από οικίες ημεδαπών γυναικών στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων.

Συνελήφθη χθες (12-05-2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένας ημεδαπός, συνεργός του.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 22-04-2021 έως 11-05-2021, μετέβησαν σε τρεις οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, όπου ο συλληφθείς, προσποιούμενος υπάλληλο της Δ.Ε.Η. και με το πρόσχημα της αποκατάστασης ηλεκτρολογικής βλάβης στις οικίες τους, εισήλθε εντός αυτών και χωρίς να γίνει αντιληπτός, αφαίρεσε χρηματικά ποσά, ενώ στη συνέχεια, επιβιβάστηκε σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, όπου τον ανέμενε ο συνεργός του και διέφυγαν.

Πιο συγκεκριμένα:

Στις δύο περιπτώσεις, την 22-04-2021 και προχθές (11-05-2021), ο συλληφθείς έπεισε τις παθούσες να συγκεντρώσουν μέσα σε μαξιλαροθήκες τα χρηματικά ποσά των -3.000- και -9.000- ευρώ, αντίστοιχα, που διατηρούσαν στις οικίες τους, «δήθεν» για να τα προστατεύσουν σε περίπτωση πυρκαγιάς και εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία τους, αφαίρεσε τις μαξιλαροθήκες με τα χρήματα.

Στην τρίτη περίπτωση, την 07-05-2021, ο συλληφθείς, χωρίς να γίνει αντιληπτός, αφαίρεσε από χώρο της οικίας, ένα γυάλινο βάζο που περιείχε το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ.

Από την κατοχή του συλληφθέντος κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του συνεργού του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -1.100- ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας συμβουλεύει τους πολίτες:

  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
  • Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση, να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
  • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή