Παρουσία της Προέδρου της Επιτροπής  «Ελλάδα 2021»,  Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη,  πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 9 Μαΐου 2021, οι εκδηλώσεις για την 199η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της πόλης της Νάουσας.

Στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο  Υφυπουργός Οικονομικών,  Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ενώ παρόντες ήταν οι βουλευτές Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο δήμαρχος του δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Γιαννούλης, αντιδήμαρχοι, φορείς της Νάουσας και της Ημαθίας καθώς και εκπρόσωποι της στρατιωτικής, αστυνομικής και πυροσβεστικής υπηρεσίας. Παρών και ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό  Ναό  της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πραγματοποιήθηκε  Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία συλλειτουργούντων των Μητροπολοτών Διδειμοτείχου Δαμασκηνού, Δημητριάδος Ιγνατίου και Βεροίας Παντελεήμονος και στη συνέχεια παρουσία επισήμων,  Δοξολογία.

Έπειτα στο Χώρο θυσίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή. Επιμνημόσυνη δέηση, ρίψεις (στον ποταμό της Αράπιτσας) και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο από εκπροσώπους Αρχών και Φορέων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας. Αναπαράσταση της θυσίας των γυναικών στον ποταμό της Αράπιτσας.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας και περιήγηση στην υπαίθρια φωτογραφική εγκατάσταση «Ελευθερία ή Θάνατος», ενώ το μεσημέρι υποδοχή στο Δημαρχείο από τον Δήμαρχο Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα, όπου και προσφέρθηκαν αναμνηστικά  δώρα.

Ακολούθησαν δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου στο Ρολόι και ξεναγήσεις σ, στο χώρο της Σχολής Αριστοτέλη και στο Οινοποιείο – Αμπελώνα «Κτήμα Κυρ Γιάννη», στο Γιαννακοχώρι Νάουσας.

//

Πηγή