Αρχική Ροή Ειδήσεων Μηνύματα για επέτειο Ολοκαυτώματος Νάουσας και Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και...

Μηνύματα για επέτειο Ολοκαυτώματος Νάουσας και Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και φασισμού από την Φρόσω Καρασαρλίδου

Μηνύματα για την 199η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας και για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και φασισμού, της βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ) Φρόσω Καρασαρλίδου.

Μήνυμα για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας

Η Νάουσα τιμά σήμερα το Ολοκαύτωμά της. Τον ξεσηκωμό της κατά των Τούρκων κατακτητών που οδήγησε στην καταστροφή της τον Απρίλη του 1822.

Η μαρτυρική θυσία των κατοίκων της αποτελεί πράξη ανδρείας και αντίστασης ενάντια στην υποδούλωση και τον ευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Συνθέτει μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας της Εθνεγερσίας του 1821. Προβάλλει την μεγάλη αξία της Ελευθερίας ως υπέρτατου αγαθού του Ανθρώπου.

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε άσβεστη τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν στους αγώνες του Έθνους για να μπορούμε εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε τη ζωή μας σε καθεστώς Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας.

Χρέος μας να συνεχίσουμε να κρατάμε ψηλά τη σημαία του αγώνα για τα πανανθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας, της πίστης και της ανεξαρτησίας της χώρας μας, τιμώντας και προβάλλοντας τις θυσίες και τις αξίες των προγόνων μας. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι ο αγώνας για Ελευθερία, Ισότητα και Δικαιοσύνη είναι πάντα επίκαιρος και συνεχής.

Φρόσω Καρασαρλίδου

Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Μήνυμα  για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και φασισμού

Η 9η Μαΐου είναι ημέρα τιμής και μνήμης. Τιμής και μνήμης σε όλους αυτούς που χάθηκαν στη δύσκολη για την πατρίδα μας περίοδο της γερμανικής κατοχής. Σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν μέσα από τις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης για να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας σήμερα ελεύθεροι.

Την πολύτιμη αυτή κληρονομιά που μας κληροδότησαν οι μάρτυρες και οι ήρωες εκείνης της γενιάς οφείλουμε να τιμήσουμε και να εκδηλώσουμε σήμερα με πράξεις και όχι μόνο με λόγια. Με συνεχή αγώνα για Ελευθερία και Ειρήνη. Με συνεχή αγώνα ενάντια στο φασισμό, όποια μορφή κι αν έχει αυτός σήμερα.

Ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή, για μια κοινωνία που θα θεμελιώνεται και θα τιμά τις πανανθρώπινες αξίες είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε όσους αντιστάθηκαν στο ναζισμό και φασισμό, τους άντρες και τις γυναίκες που έδωσαν τον αγώνα για «το δίκιο και τη λευτεριά».

Φρόσω Καρασαρλίδου

Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή