Αρχική Ροή Ειδήσεων Ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τους 2.000 νεομάρτυρες του Ολοκαυτώματος του 1822

Ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τους 2.000 νεομάρτυρες του Ολοκαυτώματος του 1822

Το Σάββατο της Διακαινησίμου 8 Μαΐου 2021 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά Ναούσης πραγματοποιήθηκε Τρισαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Δισχιλίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων που μαρτύρησαν το 1822.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και του  Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος

Λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκε η λιτανεία προς τον χώρο του μαρτυρίου (Κιόσκι), όπου τελείται η αρτοκλασία. Ωστόσο μετά το τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού οι Αρχιερείς, ο κλήρος και ο λαός κατευθύνθηκε στον χώρο του μαρτυρίου, όπου τελέστηκε δέηση και ευλογήθηκε το κόλλυβο των Αγίων.  

Αύριο Κυριακή του Θωμά το πρωί θα τελεστεί Τρισαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 5 το απόγευμα με το ιστορικό Συνέδριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Οι εθνικοί αγώνες των Μακεδόνων από το 1453 έως και το 1878», το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή