Αρχική Ροή Ειδήσεων Υπ. Εργασίας: Δεν ανοίγουν την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 οι βρεφονηπιακοί

Υπ. Εργασίας: Δεν ανοίγουν την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 οι βρεφονηπιακοί

Δεν ανοίγουν στις 10 Μαΐου 2021 οι βρεφονηπιακοί – παιδικοί σταθμοί, παρά τη φημολογία που υπήρχε ότι το θέμα θα συζητιόταν στη συνεδρίαση των ειδικών την Τετάρτη (5/5).

«Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου. Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών αργότερα θα εξεταστεί ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών. Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν έγκαιρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Σημειώνεται ότι οι Σταθμοί παραμένουν κλειστοί επειδή εκτός των επιδημιολογικών δεδομένων, σύμφωνα με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τα μέτρα πρόληψης (χρήση μάσκας και διενέργεια self test) που εφαρμόζονται στις άλλες δομές που ανοίγουν (Νηπιαγωγεία – Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια) δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε ηλικίες 0-4 ετών.

Η επιτροπή θα εκτιμήσει τις επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων και θα επανεξετάσει την πιθανότητα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σε περίπου 10 ημέρες.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή