Αρχική Ροή Ειδήσεων Ο Μάκης Δημητράκης μιλά για τα έθιμα της Μ. Εβδομάδας και της...

Ο Μάκης Δημητράκης μιλά για τα έθιμα της Μ. Εβδομάδας και της Ανάστασης, απογραφή πληθυσμού και… παρεξηγήσεις

Ακούστε στην εκπομπή του ΑΚΟΥ 99,6 «Λαϊκά και Αιρετικά» της Μ. Τρίτης 27 Απριλίου 2021, με τους Ζήση Μιχ. Πατσίκα και Νίκο Βουδούρη:

  • Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός – ερευνητής λαογραφίας Μάκης Δημητράκης μιλά για τα έθιμα της Μ. Εβδομάδας και της Ανάστασης στη Βέροια των προηγούμενων δεκαετιών, μέσα από τα προσωπικά του βιώματα. Πως έβαφαν τα αυγά, πως ζύμωναν και έψηναν τα τσουρέκια, πως έκαναν αγρυπνία στον Εσταυρωμένο, πως στόλιζαν τον Επιτάφιο, πως γιόρταζαν την Ανάσταση και πολλά άλλα σχετικά με τις ημέρες. 
  • Άνοιξε η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς στους 30 – 39, ακολουθούν Μ. Πέμπτη οι 40 -44 ετών και το Μ. Σάββατο οι 45-49 ετών.
  • Παραλίγο… παρεξήγηση με την απογραφή. Πως η κίνηση για ραντεβού από υπάλληλο που συνεργάζεται με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία θορύβησε συμπολίτισσα μας, καθώς δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση ότι ξεκίνησε η απογραφή. Τελικά, πόσο χρήσιμη είναι η πόρτα – πόρτα απογραφή στην εποχή της ψηφιακής διακυβέρνησης και του κορωνοϊού;
  • Ανανέωση στην κάρτα εισόδου στον πεζόδρομο της Βέροιας καλούνται να κάνουν οι κάτοχοι. 
  • Στην εκπομπή της Μ. Τετάρτης (τελευταία προ του Πάσχα) θα είναι καλεσμένος ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Το βίντεο από την ζωντανή μετάδοση της εκπομπής μέσω fb:

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή