Αρχική Ροή Ειδήσεων Ο Αρχιμ. Παύλος Σταματάς σε μία ξεχωριστή εκπομπή για την Μ. Εβδομάδα...

Ο Αρχιμ. Παύλος Σταματάς σε μία ξεχωριστή εκπομπή για την Μ. Εβδομάδα στον ΑΚΟΥ 99,6 (βίντεο)

Ο Αρχιμ. Παύλος Σταματάς ήταν καλεσμένος της εκπομπής “Λαϊκά και Αιρετικά” του ΑΚΟΥ 99,6 το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας (26/4/2021). 

Μιλώντας στους Νίκο Βουδούρη (InVeria.gr) και Ζήση Μιχ. Πατσίκα (εφ. “Λαός“), ο προϊστάμενος της ενορίας των Αγ. Αναργύρων Βέροιας, π. Παύλος, αναφέρθηκε – μέρα προς μέρα – στα γεγονότα και στους συμβολισμούς της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης. Σαν μια σκάλα (“κλίμακα” στην εκκλησιαστική ορολογία) ανέβηκε… σκαλί – σκαλί την Μ. Εβδομάδα, εξήγησε απλά και κατανοητά τι ακριβώς συμβαίνει, τι εορτάζεται ή τι προβάλλεται ως γεγονός ή παράδειγμα (προς μίμηση ή αποφυγή) κάθε ημέρα της Μ. Εβδομάδας.

  

Επίσης, ο Αρχιμανδρίτης αναφέρθηκε στις ειδικές συνθήκες που επικρατούν  λόγω του κορωνοϊού και σχολίασε τα μέτρα που θα ισχύσουν φέτος στις εκκλησίες και αναφέρθηκε στο γεγονός της φετινής παρουσίας του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος το βράδυ της Ανάστασης στο ναό που υπηρετεί, καθώς και στις καθημερινές παρεμβάσεις του Μητροπολίτη στο ραδιόφωνο της Μητρόπολης (“Παύλειος Λόγος” 90,2 fm) και στο διαδίκτυο (www.imveria.gr, facebook και youtube), όπου μιλά και αναλύει την κάθε ημέρα της  Μ. Εβδομάδας. 

Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση του π. Παύλου Σταματά, όπως μεταδόθηκε ζωντανά:

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή