Αρχική Ροή Ειδήσεων Μεγάλη αγροτική συγκέντρωση στον Λουτρό Αλεξάνδρειας (φώτο

Μεγάλη αγροτική συγκέντρωση στον Λουτρό Αλεξάνδρειας (φώτο

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους Αγρότες του Λουτρού Ημαθίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή των Βαΐων (25/4/2021).

Μεγάλες οι γεωργικές καλλιέργειες, κυρίως δενδρώδεις, που επλήγησαν στον νομό Ημαθίας και ιδιαίτερα στην Τ.Κ. Λουτρού από τον παγετό αλλά και από τη χαλαζόπτωση της περασμένης εβδομάδας, και ενώ οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ «έπιασαν» ήδη δουλειά, οι παραγωγοί δηλώνουν πως βρίσκονται σε απόγνωση, αφού η ζημιά της παραγωγής βρίσκεται στο 100% και πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης τους.

Σε δηλώσεις τους οι αγρότες μεταξύ άλλων ανέφεραν:

  • «Αν δεν αποζημιωθούμε άμεσα από τον ΕΛΓΑ και συνεχιστεί η ίδια τακτική με την καταβολή των αποζημιώσεων, τότε δεν χάνουμε μόνο τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, αλλά πολλοί από εμάς, και την επόμενη», δήλωσαν 
  • «Πρέπει επιτέλους η αποζημίωση να μας καταβάλλεται όταν τη χρειαζόμαστε περισσότερο και όχι με καθυστέρηση και κουτσουρεμένη αλλά στο 100%»
  • «Δεν φτάνει να γίνονται άμεσα οι εκτιμήσεις, που γίνονται. Αν δεν καταλάβουν στον ΕΛΓΑ ότι πρέπει οι αποζημιώσεις να δίνονται άμεσα, τότε δεν υπάρχει μέλλον»


Δείτε αναλυτικά τις θέσεις και τα αιτήματα των αγροτών και τις δηλώσεις στο alexandriamou.gr των εκπροσώπων τους, Λάζαρου Τσιβούλα και Γιώργου Κατσαρού:
Πηγή – περισσότερες φωτο: alexandriamou.gr
 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή