Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε διάγγελμα το απόγευμα της Τετάρτης (21/4/2021) κατά τη διάρκεια του οποίου ανακοίνωσε το άνοιγμα της εστίασης σε ανοιχτούς χώρους από την Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου 2021, την επαναλειτουργία δημοτικών σχολείων και γυμνασίων στις 10 Μαΐου και το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την λειτουργία νέας γραμμής εμβολιασμού, για άτομα άνω των 30 ετών την Μ. Εβδομάδα. 

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός για το θέμα ανέφερε:

Υπό την προϋπόθεση, συνεπώς, ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε νέα έξαρση, μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα χρονοδιάγραμμα με τρεις σταθμούς:

Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η Εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

 

Το διάγγελμα Μητσοτάκη:

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή