Για την μετάθεση της ώρας που θα γίνει η τελετή της Ανάστασης θα συζητήσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 9 το πρωί της Τρίτης (20/4/2021), έπειτα από σχετικές συζητήσεις που προηγήθηκαν μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.  

Στόχος της μετάθεσης της ώρας της Ανάστασης είναι αφενός να δοθεί φέτος η δυνατότητα να παρακολουθήσουν την τελετή της Ανάστασης όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες, χωρίς παράλληλα να διασαλευθεί το ισχύον μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας. 

Σχετικά με την σκοπιμότητα του μέτρου υπάρχουν πολλές απόψεις, αλλά όπως φαίνεται αναζητείται η χρυσή τομή μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας ώστε και το θρησκευτικό φρόνημα να ικανοποιηθεί και τα μέτρα να μην ανασταλούν εντελώς στην πράξη. 

Βεβαίως, πέρα από τα 15 λεπτά που κρατά η τελετή της Ανάστασης προηγείται μία ώρα πριν και δύο ώρες μετά ακολουθίας και Θ. Λειτουργίας, την οποία παρακολουθούν πολλοί λιγότεροι πιστοί. Για αυτές τις περιπτώσεις πιθανότατα θα ισχύει το μέτρο των 20 ατόμων (ή 1 ατόμου ανά 25 τμ). 

Περισσότερα σχετικά με την στάση της Εκκλησίας θα ανακοινωθούν το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα αναμένονται οι κυβερνητικές αποφάσεις, όπως αποφάσεις αναμένονται και για τις μετακινήσεις τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα εκτός Δήμων. 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή