Αρχική Ροή Ειδήσεων Περί πινακοθήκης και καλοκαιρινής παραγωγής ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

Περί πινακοθήκης και καλοκαιρινής παραγωγής ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

Είναι αλήθεια ότι στον τομέα των μουσείων της πινακοθήκης κ.ά. σκοπών της ΚΕΠΑ έγιναν πολύ λίγα. Οι λόγοι έχουν αναφερθεί σε προηγούμενες αναρτήσεις. Η στήλη επανέρχεται με μία πρόταση προς το Δ.Σ. της ΚΕΠΑ όσον αφορά την πινακοθήκη. 

Μέχρις ότου αυτή δημιουργηθεί να διερευνηθεί η πιθανότητα δανεισμού όσων πινάκων ή άλλων έργων φυλάσσονται στα υπόγεια σε δημόσιους φορείς εφόσον το επιθυμούν και εφόσον έχουν κάποιο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον. Νομίζω είναι καλύτερα και εκπληρώνεται και ο σκοπός για τον οποίο παραχωρήθηκαν στην ΚΕΠΑ.

Επίσης είναι αλήθεια ότι η προσέγγιση  της καλοκαιρινής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ (απ.7/2021 του Δ.Σ. με ΑΔΑ:97ΣΡΟΕΖΗ-Γ1Τ) από την άποψη της χρηματοδότησης της είναι στην σωστή κατεύθυνση. Εφόσον τα κόστη είναι μεγάλα και εφόσον το ΔΗΠΕΘΕ δεν είναι μόνο Δημοτικό αλλά και Περιφερειακό είναι σωστή η χρηματοδότηση της παραγωγής και από τους εννέα Δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το ποσό των 5.500€. Έτσι αγοράζοντας την παράσταση αυτή μπορούν να την διαθέσουν στους δημότες τους με όποιον τρόπο θέλουν (είτε δωρεάν, με εισιτήριο κλπ) και το σημαντικότερο ότι ελαφρύνεται ο Δήμος Βέροιας από την κάλυψη όλου του κόστους. Με την προσέγγιση αυτή ενδέχεται να καλυφθεί από πηγές πλην Δήμου Βέροιας το 79% του κόστους παραγωγής. Το τι θα πετύχει το ΔΗΠΕΘΕ θα φανεί στον απολογισμό.

Είναι αλήθεια επίσης ότι παραμένουν και δεν έχουν επιλυθεί μάλλον τα προβλήματα διάθεσης και χρήσης των χώρων του πολιτισμού μεταξύ της ΚΕΠΑ και του ΔΗΠΕΘΕ, διότι στην ίδια απόφαση διαβάζουμε ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ πρότεινε η παράσταση της καλοκαιρινής παραγωγής να μην ανέβει στο θέατρο άλσους Παπάγου αλλά σε άλλο χώρο, για να μην αναγκαστεί το ΔΗΠΕΘΕ να ζητήσει τον χώρο από την ΚΕΠΑ. Ελπίζουμε να μην συμβεί αυτό.

(Την  μόνιμη στήλη Αλήθεια ή… όχι;”  επιμελείται εξωτερικός συνεργάτης του InVeria.gr, παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα πρωί και δεν εκφράζει απαραίτητα τις απόψεις της διεύθυνσης της ιστοσελίδας)  

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή