Αρχική Ροή Ειδήσεων Ολοκληρώθηκε η «ΣυνΚατeχηση για παιδιά» της Μητροπόλεως Βεροίας

Ολοκληρώθηκε η «ΣυνΚατeχηση για παιδιά» της Μητροπόλεως Βεροίας

Το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 το απόγευμα, μεταδόθηκε από τους ιστοχώρους της Ιεράς Μητροπόλεως μας και από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90.2 FM», η τελευταία παιδική εκπομπή κατήχησης του Γραφείου Ποιμαντικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με τίτλο: «ΣυνΚατeχηση για παιδιά».

H πανδημία του νέου κορονοϊού (COVID-19), στάθηκε αφορμή ήδη από τον περασμένο Μάϊο, κατόπιν εμπνεύσεως και προτροπής του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, να συνεχιστεί το έργο της κατηχήσεως μέσα από το πρόσφορο μέσο του διαδικτύου, ώστε να υποκαταστηθούν τα μαθήματα των κατηχητικών συνάξεων που δεν μπορούν να λειτουργήσουν στους ενοριακούς χώρους εξαιτίας των μέτρων προφύλαξης από την πανδημία. 

Ο τίτλος «ΣυνΚατeχηση» υποδηλώνει την από κοινού κατήχηση όλων των συμμετεχόντων στις κατηχητικές συνάξεις της Ιεράς Μητροπόλεως (Συν) μέσω του διαδικτυακού διαύλου (e).  Σέ έναν κύκλο είκοσι πέντε συνολικά εκπομπών αναπτύχθηκαν αγιολογικά θέματα σχετικά με την ζωή των Αποστόλων με τη βοήθεια των σύγχρονων εποπτικών μέσων και παρουσιάστηκαν παιχνίδια και κατασκευές.  

Την εκπομπή παρουσίαζαν οι κατηχήτριες και εκπαιδευτικοί κ. Ευθυμία Χατζηκυριακίδου, κ. Μαρία Χαλδαιοπούλου και κ. Σωτηρία Δημητροσοπούλου, ενώ την επιμέλεια είχε ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή