Δελτίο Τύπου από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Τάσο Μπαρτζώκα:

Με εκπροσώπους των λαϊκών αγορών συναντήθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας, προκειμένου να συζητήσουν τις ανησυχίες τους για το επερχόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προσεχώς στη Διαβούλευση.

Ειδικότερα, ο βουλευτής συνομίλησε με τον κ. Τζιτζή (Πρόεδρος Βιοτεχνών Λαϊκών αγορών Ημαθίας) και τον κ. Τσιλίκα (Πρόεδρος Παραγωγών Λαϊκών αγορών Ημαθίας), εστιάζοντας σε προβλέψεις του νομοσχεδίου που θίγουν το καθεστώς αδειοδότησης-θέσεων των υφιστάμενων επαγγελματιών, την πρόβλεψη για απώλεια στέρηση των θέσεων μετά από 3 φορολογικές παραβάσεις, τη φημολογούμενη κατάργηση των Επιτροπών Λαϊκών αγορών, την καθημερινά υποχρεωτική  δήλωση της ποσότητας των προϊόντων και της τιμής εκκίνησης σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, καθώς και το ενδεχόμενο απώλειας της άδειας σε περίπτωση μη πώλησης του 70% της δηλωθείσας ποσότητας.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας ξεκαθάρισε στους εκπροσώπους ότι αναγνωρίζει και κατανοεί τους προβληματισμούς τους. Δήλωσε ότι ήδη βρίσκεται σε συνομιλίες με βουλευτές άλλων νομών, ιδίως της επαρχίας, της οποίας όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η λαϊκή αγορά αποτελεί κύτταρο της οικονομικής ζωής», προκειμένου να σχεδιάσουν την στρατηγική των κινήσεων τους. Επιπρόσθετα, θα μεταφέρει τη δυσαρέσκεια των επαγγελματιών στον αρμόδιο Υπουργό κ. Γεωργιάδη, καθώς και στο Γ.Γ Εμπορίου & Κατανάλωσης, κ. Σταμπουλίδη.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή