Αρχική Ροή Ειδήσεων Αλήθεια ή… όχι; Πόσο θέλουμε το Μητρώο τοπικών καλλιτεχνών και που θα...

Αλήθεια ή… όχι; Πόσο θέλουμε το Μητρώο τοπικών καλλιτεχνών και που θα μας χρησιμεύσει…

Είναι αλήθεια ότι από την στήλη αυτή αρκετές φορές έχουμε αναφερθεί στην δημιουργία του μητρώου καλλιτεχνών του Δήμου Βέροιας, που σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της ΚΕΠΑ στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας τον Μάη του 2020 θα δημιουργούνταν. 

Το μητρώο αυτό, για να μην θεωρηθεί εμμονή της στήλης, θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για την ΚΕΠΑ που θα μπορεί εύκολα να επικοινωνεί με τους καλλιτέχνες της Βέροιας, αλλά και για τους ίδιους τους καλλιτέχνες οι οποίοι θα έχουν γνωστοποιήσει τα στοιχεία επικοινωνίας τους και τους καλλιτεχνικούς τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται.

Αλήθεια ένα σχεδόν χρόνο τώρα που ο όγκος δουλειάς στον τομέα των εκδηλώσεων έχει μειωθεί δραστικά, δεν περισσεύει χρόνος στο αρμόδιο τμήμα εκδηλώσεων της ΚΕΠΑ να ασχοληθεί με αυτό;

Ας μην νομίσει κανείς ότι είναι κανένα δύσκολο εγχείρημα, αρκεί φυσικά να το πιστεύεις. Παράδειγμα προς μίμηση είναι το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Νάουσας. Εκεί λοιπόν δημιουργήθηκε μία απλή, εύχρηστη και λειτουργική πλατφόρμα που όπως λέει η ανακοίνωση του Δήμου Νάουσας αφορά ανθρώπους των τεχνών, εικαστικών, μουσικής, χορού, θεάτρου κλπ που βρίσκονται ή εργάζονται στην Νάουσα ή έχουν καταγωγή από αυτήν. Σκοπός της είναι η συμμετοχή των καλλιτεχνών σε δράσεις που γίνονται στο Δήμο Νάουσας. Το αυτονόητο δηλαδή. Να ενδιαφερθεί ο Δήμος Νάουσας για τους κατοίκους- δημότες του πρώτα, χωρίς φαντάζομαι να αποκλείει τρίτους.

Είναι αλήθεια με αφορμή τα παραπάνω ότι μόνο θλίψη αισθάνεται κανείς διαβάζοντας την απόφαση 65/2020 του Δ.Σ. της ΚΕΠΑ (ΑΔΑ: Ψ51ΠΟΕΘΦ-Θ4Σ) σχετικά με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, για το τι άκουσε από την μειοψηφία του Δ.Σ, η πλειοψηφία του Δ.Σ. (οκτώ στους έντεκα)  που τόλμησε να έχει την ίδια αυτονόητη άποψη με αυτή του Δήμου Νάουσας. Άκουσον άκουσον η πλειοψηφία να θέλει να διοικήσει και να έχει και διαφορετική άποψη από την μειοψηφία.

Είναι αλήθεια επίσης ότι παρακολουθούμε την υλοποίηση του ετήσιου προγράμματος δράσης της ΚΕΠΑ. Ελπίζουμε να υλοποιηθεί και να μην αποτελέσει δικαιολογία η πανδημία για την μη υλοποίηση του.

(Την  μόνιμη στήλη Αλήθεια ή… όχι;”  επιμελείται εξωτερικός συνεργάτης του InVeria.gr, παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα πρωί και δεν εκφράζει απαραίτητα τις απόψεις της διεύθυνσης της ιστοσελίδας) 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή