Σοκ έχει προκαλέσει η δολοφονία μέρα μεσημέρι του γνωστού αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Ήταν λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου 2021 που ο Γιώργος Καραϊβάζ αποχαιρέτισε συνεργάτες και τηλεοπτικό κοινό στο Star, και λίγα λεπτά μετά έπεφτε νεκρός έξω από το σπίτι του στον Άλιμο από τις σφαίρες των αδίστακτων δραστών.

Οι δράστες φαίνεται πως είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια το καρτέρι θανάτου, παρακολουθώντας το καθημερινό του πρόγραμμα. Από μία μηχανή μικρού κυβισμού ο συνεπιβάτης πυροβόλησε τον άτυχο σύζυγο και πατέρα ενός αγοριού.

Από το σημείο του φονικού οι αστυνομικοί συνέλλεξαν δεκατρείς κάλυκες, με αρκετές από τις βολίδες να έχουν σφηνωθεί στο σώμα του.

Όπως ισχυρίζονται αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης έδωσε και τη χαριστική βολή στο κεφάλι του θύματος. Η εκτέλεση έγινε με ένα πιστόλι εννέα χιλιοστών.

Οι δράστες είχαν πιθανότατα καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Ο οδηγός φορούσε σκούρα ρούχα και ο συνεπιβάτης και εκτελεστής ένα χακί μπουφάν.

Αναλυτικότερα, ως προς την περιγραφή που έδωσαν οι μάρτυρες αν και υπάρχει μία σύγχυση μεταξύ τους στον αν ο πρώτος φορούσε κράνος και ο συνοδηγός κουκούλα ή και οι δύο κράνη και μάσκες, οι αστυνομικοί καταλήγουν πως είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ο οδηγός φορούσε σκούρα ρούχα και ο συνεπιβάτης και εκτελεστής ένα χακί μπουφάν.

Η εκπομπή “Φως στο Τούνελ” παρουσίασε και ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία:

Για την Αστυνομία πάντως η συγκεκριμένη υπόθεση δολοφονίας έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα και είναι γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση και αξιοποίηση μέσω για να μπορέσουν οι Αρχές σύντομα να την διαλευκάνουν.

Το χρονικό της δολοφονίας

Το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου ο άτυχος Γιώργος Καραϊβάζ 53 χρόνων, επέστρεφε στην οικία του στον Άλιμο από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, όπου εργαζόταν. Στάθμευσε το αυτοκίνητό του, βγήκε από αυτό και κατευθύνθηκε πεζός προς το σπίτι του. Εκεί οι δύο εκτελεστές τον πλησίασαν και τον πυροβόλησαν.

Μετά την αποτρόπαια πράξη τους οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ σύντομα η γειτονιά αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Ο δημοσιογράφος βρέθηκε νεκρός, πεσμένος μπρούμυτα, στο παρκάκι δίπλα στο σπίτι του. Το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση από την οδό Άννινου στις 14.28. Κινητή ιατρική μονάδα ήταν στο σημείο επτά λεπτά μετά, στις 14.35.

Στο σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ που προσπάθησε να πλησιάσει τον τόπο του εγκλήματος.

Οι περίοικοι δεν άκουσαν πυροβολισμούς και αυτό οδηγεί στη σκέψη [ως ενδεχομένως χρησιμοποίησαν σιγαστήρα. Οι αστυνομικοί έφθασαν γρήγορα στον Άλιμο προσπαθώντας να εντοπίσουν τους δράστες που εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά. Ο τρόπος της επίθεσης δείχνει στους αστυνομικούς πως ήθελαν πάση θυσία νεκρό τον αστυνομικό συντάκτη.

Η έρευνα μέχρι στιγμής στρέφεται προς το κοινό ποινικό έγκλημα, ωστόσο μένουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές, ούτε είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

Σε δεύτερο χρόνο, πέρα από τους αυτόπτες μάρτυρες, θα κληθούν να καταθέσουν η σύζυγος, το παιδί του, στενός φιλικός και οικογενειακός κύκλος, μήπως και είχε εκμυστηρευθεί το παραμικρό το τελευταίο διάστημα.

Σε ερώτημα του ΑΝΤ1 αν ο δημοσιογράφος είχε ενοχλήσει με ρεπορτάζ δημοσιεύματα, σχολίασαν πως είναι ακόμη πολύ νωρίς και πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμη και αυτό των προσωπικών λόγων.

Οι αρχές είναι υποχρεωμένες να εξετάσουν με μεγάλη προσοχή τα δημοσιεύματα, τις προσωπικές επαφές, τις κλήσεις, τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει το τελευταίο διάστημα στην προσπάθεια να φτάσουν στο κίνητρο και τους δράστες.

Ενδέχεται άλλωστε οι δράστες και ο ηθικός αυτουργός να είναι διαφορετικά πρόσωπα, κάποιος άλλος να έχει δώσει εντολή για την εκτέλεση χωρίς όμως αυτήν τη στιγμή να μπορούν να μιλήσουν για το κίνητρο και χωρίς μόνο από τα δημοσιεύματα να μπορούν να φθάσουν την άκρη του νήματος.

//

Πηγή