Αρχική Ροή Ειδήσεων Τελευταίες εξελίξεις για τον ανθρώπινο σκελετό που βρέθηκε στα έργα της ΔΕΥΑΒ

Τελευταίες εξελίξεις για τον ανθρώπινο σκελετό που βρέθηκε στα έργα της ΔΕΥΑΒ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο ανθρώπινος σκελετός που βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Απριλίου 2021 στην εκσκαφή που πραγματοποιεί συνεργείο για την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο της ΔΕΥΑΒ στο κέντρο της Βέροιας, μεταφέρθηκε πριν λίγο(αργά το απόγευμα) από την Εφορεία Αρχαιοτήτων στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας για περαιτέρω εξέταση.

Προηγήθηκε προσεκτικός καθαρισμός και αποτύπωση του ευρήματος, ενώ αναμένονται αύριο απαντήσεις για την ακριβή χρονολόγηση και το φύλο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, εικάζεται ότι πρόκειται για σκελετό νεαρού ατόμου (πιθανότατα παιδιού), που χρονολογείται περίπου 1.000 έτη, χωρίς ακόμη να μπορεί να προσδιοριστεί αν είναι αγόρι ή κορίτσι.

Οι εργασίες του εργολάβου της ΔΕΥΑΒ έχουν σταματήσει στο σημείο, ενώ αναμένεται αύριο να δοθεί πάλι στην κυκλοφορία η οδός Ανοίξεως, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» από την Αρχαιολογία, που ολοκλήρωσε την καταγραφή και αποτύπωση του ευρήματος του αρχαίου κλιβάνου(φούρνου) μπροστά στο Κάστρο.

Πηγή: laosnews.gr / Ζήσης Μιχ. Πατσίκας
 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή