Δελτίο Τύπου από Οργάνωση Περιοχής Κ. Μακεδονίας ΚΝΕ:

Εδώ και μια εβδομάδα, μέλη της ΚΝΕ έχουν αντιμετωπίσει σε όλη την περιοχή ένα ετερόκλητο φάσμα δυνάμεων, που έχει προσπαθήσει με κάθε τρόπο να μπει εμπόδιο στη διάδοση των ριζοσπαστικών ιδεών και θέσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη νεολαία.

Συγκεκριμένα:

– Στον Εύοσμο την Κυριακή 28/3, πρώην Χρυσαυγίτες, μέλη της φασιστικής ομάδας «Ιερός Λόχος» επιτέθηκαν άνανδρα, μέσα στο σκοτάδι σε μαθητή μέλος της ΚΝΕ, που έγραφε αντιφασιστικά συνθήματα.

– Στην Κατερίνη τη Δευτέρα 29/3, μέλη της φασιστικής ομάδας  «Defender» Κατερίνης , επιτέθηκαν σε μαθητές μέλη της ΚΝΕ και άλλους μαθητές που συμμετέχουν στη συντονιστική επιτροπή Μαθητών, για τα πανό τους μέσα στην πόλη.

–  Στη Φιλοσοφική του ΑΠΘ  την Κυριακή 4/4, μέλη του «αυτόνομου» σχήματος ψυχολογικού και «αναρχικοί», προσπάθησαν (χωρίς επιτυχία) να διαλύσουν εκδήλωση της ΚΝΕ για τα διδάγματα από την επανάσταση του 1821 (!!!)

Κοινή συνισταμένη όλων αυτών των ενεργειών ο αντικομμουνισμός και η αντιΚΚΕ στόχευση . Ξέρουμε ότι ενοχλεί πολλούς στην περιοχή μας και στις πόλεις μας η πρωτοπόρα δράση και εμφάνιση της ΚΝΕ στους χώρους νεολαίας . Ξέρουμε ότι είναι «καρφί στο μάτι τους» ότι τα μέλη της ΚΝΕ σε όλες τις μεγάλες πόλεις της περιοχής μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση της πάλης της νεολαίας , ενάντια στα μεγάλα , αγωνιώδη προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει . Φαίνεται ότι αυτή η δράση ενοχλεί ένα μεγάλο φάσμα δυνάμεων που ξεκινά από την κυβέρνηση φτάνει στους φασίστες και καταλήγει σε διάφορες αυτοπαρουσιαζόμενες «αναρχικές» και δήθεν «αυτόνομες» ομάδες .

Ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει! Και αυτό είναι υπόθεση όλων , κάθε νέου που νιώθει δημοκρατικός ή αριστερός .

Καλούμε τη νεολαία της περιοχής να προβληματιστεί για το ποιον βοηθούν αυτές οι επιθέσεις απέναντι στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ.  Για το ρόλο που διαδραματίζουν όλες αυτές οι δυνάμεις που με το προκάλυμμα «έξω τα κόμματα» χτυπούν το οργανωμένο κίνημα και τους κομμουνιστές . « Έξω τα κόμματα από τα πανεπιστήμια» βέβαια λέει και η Υπουργός Παιδείας , η οποία δεν θεωρείται και ιδιαίτερα ανατρεπτική ή προοδευτική …

Αυτή την ώρα  πρέπει να δυναμώσει η πάλη:

–  απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου που τσακίζει τις ζωές μας ,  στον εκπαιδευτικό νόμο έκτρωμα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, στο νέο νομοσχέδιο που φέρνει για να μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε κάτεργα .

– για τα σύγχρονα δικαιώματα μας , για να ανοίξουν οι σχολές των ΑΕΙ διεκδικώντας ολοκληρωμένες σπουδές , για το σχολείο που έχουμε ανάγκη, για τα δικαιώματα μας στη ζωή και στη δουλειά .

Η ΚΝΕ σε αυτόν τον αγώνα θα συνεχίσει να δίνει όλες τις δυνάμεις της . Ανεπιφύλακτα. Οι επιθέσεις και οι προσπάθειες τρομοκράτησης απλά δυναμώνουν το πείσμα μας και την οργή μας!

//

Πηγή