Ένα λεκτικό “φάουλ” που έκανε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βέροιας Βασίλης Λυκοστράτης την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021, μιλώντας από χωράφι της Ημαθίας για τις… ανθισμένες ροδακινιές έμελλε να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και να οδηγήσει σε νεότερο “φάουλ” τον ίδιο τον αντιδήμαρχο και πάλι… 

Ο κ. Λυκοστράτης βγήκε στην ΕΡΤ1 για να μιλήσει για το πολυδιαφημισμένο πρότζεκτ των ανθισμένων ροδακινιών, είπε αυτά που είπε για το πόσο ωραία είναι ο κάμπος που ανθίζει, αλλά επειδή μιλούσε με δημοσιογράφους και όχι με τουριστικούς πράκτορες από την Ιαπωνία, τον ρώτησαν αν υπήρξαν προβλήματα με την κακοκαιρία στην Ημαθία. 

Και κάπου εκεί αρχίζει το… φάουλ. Ο κ. Λυκοστράτης προφανώς δεν είχε ενημερωθεί ο άνθρωπος για τον παγετό που επικράτησε, δεν φαντάστηκε ότι μπορεί να υπήρχε κάποιο θέμα με τις παραγωγές, είχε και λίγο άγχος που βγήκε στην τηλεόραση και απάντησε πως ήταν όλα… καλά και δεν υπήρχε κανένα θέμα. 

Ανθρώπινο το λάθος, δεν θα κρεμάσουμε στην Εληά έναν άνθρωπο επειδή δεν είχε καλή ενημέρωση. Κακώς που δεν την είχε, διότι είναι πολιτικό πρόσωπο, αλλά οκ, δεν την είχε. 

Ωστόσο, αυτό σχολιάστηκε… Και επειδή σχολιάστηκε, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού επανήλθε με νεότερή ανακοίνωσή του και θεώρησε σκόπιμο να δηλώσει πως ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγροτικών, όπως και ο ίδιος, συμμερίζονται την αγωνία του αγροτικού κόσμου και ενεργούν δεόντως για την στήριξή τους. Και πολύ καλά έκανε και το διευκρίνισε ο κ. Λυκοστράτης, μια “άστοχη” στιγμή δεν πρέπει να δημιουργήσει ζήτημα. 

Το νέο φάουλ όμως για τον αντιδήμαρχο Τουρισμού (και μάλλον και για τον Δήμο Βέροιας που προώθησε δια των επίσημων επικοινωνιακών διαύλων την απάντηση, άρα υποθέτουμε πως έχει την έγκριση σε ανώτατο επίπεδο) ξεκινά από την στιγμή που δεν επιδεικνύει το απαραίτητο θάρρος να μιλήσει για λάθος ή αστοχία της στιγμής, αλλά προσπαθεί να βγει και από πάνω, λέγοντας ότι… παρεξηγήθηκε. 

Μία που την έκανε και μία που δεν την παραδέχονται την αστοχία. Τι είναι χειρότερο; 

ΥΓ: Δεν είναι κακό να κάνεις λάθος, κακό είναι να μην το παραδέχεσαι. Απλά τα πράγματα. Από την άλλη, ας μην θεωρήσουμε ότι επειδή έκανε ένα λάθος κάποιος αντιδήμαρχος αυτό σημαίνει αυτόματα ότι στον ΕΛΓΑ θα πουν “οκ, δεν έχουν θέμα στην Ημαθία, πάμε παραδίπλα”. Για να μην τρελαθούμε κιόλας.

ΥΓ2: Σε κάθε περίπτωση, καλά κάνει ο Αντιδήμαρχος και παλεύει για την τουριστική προβολή (από το 2014 το κάνει, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος) και ευχόμαστε να είναι στο μέλλον στρωμένη με… άνθη ροδακινιάς κάθε νέα προσπάθεια. 

Για την ιστορία, παραθέτουμε το βίντεο (η επίμαχη αναφορά στο 1ο λεπτό) από την παρουσία του Αντιδημάρχου στην ΕΡΤ1, το συνοδευτικό δελτίο Τύπου και την σχετική απαντητική ανακοίνωση του ίδιου: 

Η πρωτοβουλία του Δήμου Βέροιας για τις Ανθισμένες Ροδακινιές στην εκπομπή «Από τις 6» της ΕΡΤ1

Ακόμα ένα σημαντικό βήμα στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος που δημιουργείται στην Βέροια με τις φωτογραφήσεις νεόνυμφων ζευγαριών υπό τα ροζ λουλούδια των Ανθισμένων Ροδακινιών, παρουσιάστηκε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις 6» με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και τον Γιάννη Πιτταρά. 

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βέροιας, Βασίλης Λυκοστράτης, μίλησε για μία σημαντική πρόταση που αναμένεται να κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο και αφορά στην τέλεση πολιτικών γάμων στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης ατελώς για τον μήνα Μάρτιο. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να υποστηρίξει όλες τις προσπάθειες για την ανάδειξη του ανοιξιάτικου φαινομένου των Ανθισμένων Ροδακινιών σε έναν κάμπο «ζωγραφισμένο» σε όλες τις αποχρώσεις του ροζ. Στόχος του δήμου και των εμπλεκόμενων φορέων είναι η αύξηση της δυναμικής από τα οφέλη των ευκαιριών και των δυνατοτήτων που αναπτύσσονται κάθε χρονιά με επίκεντρο την μοναδική ομορφιά της Ημαθιώτικης γης.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Βέροιας www.discoververia.gr μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες για την τέλεση κοινωνικών εκδηλώσεων (γάμοι θρησκευτικοί και πολιτικοί, βαπτίσεις) αλλά και πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για τα εξαιρετικά σημεία ενδιαφέροντος της Βέροιας, για το ιστορικό Δημαρχείο της πόλης, στοιχεία για τις εκκλησίες και τις μονές της περιοχής, αλλά και φωτογραφίες από τους νεόνυμφους που παραχώρησαν ευγενικά τα μέλη της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας (www.cwm-photographers.gr).

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της απευθείας σύνδεσης με τη συνέντευξη του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Βασίλη Λυκοστράτη στο κανάλι του Δήμου Βέροιας στο youtube: https://youtu.be/aerWgqPvyKM

Η απάντηση μετά τα σχόλια που προκλήθηκαν:

 

Απάντηση του Αντιδημάρχου Τουρισμού στα δημοσιεύματα σχετικά με τις ζημιές από την κακοκαιρία και τη συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού δηλώνει παρών απέναντι στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου κατανοώντας πλήρως τα ζητήματα που προέκυψαν σε δενδροκαλλιέργειες (ροδάκινια, νεκταρίνια, δαμάσκηνα και βερίκοκα) τόσο κατά τη διάρκεια του παγετού από την κακοκαιρία Μήδεια, από τα μέσα προς τα τέλη Φεβρουαρίου 2021 όσο και κατά την πρόσφατη παγωνιά της 24ης προς 25η και της 25ης προς 26η Μαρτίου 2021.

Για τις τελευταίες μάλιστα ήδη ο Δήμος Βέροιας, δια του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης, Ηλία Τσιφλίδη, έχει επιδείξει τη δέουσα σημασία, καθώς μαζί με τις αρχές και φυσικά τον ΕΛΓΑ προχώρησαν σε επιτόπιους ελέγχους σε χωράφια της περιοχής.

Ο Δήμος Βέροιας στέκεται στο πλευρό των παραγωγών και στα ζητήματα που παρατηρούνται σε κάθε εκδήλωση κακοκαιρίας και χαμηλών θερμοκρασιών, με γνώμονα πάντα τη στήριξη της τοπικής οικονομίας η οποία συνδέεται άρρηκτα με την οικονομία των τοπικών νοικοκυριών και των τοπικών επιχειρήσεων.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία των λεγομένων του Αντιδημάρχου Τουρισμού στην πρωινή εκπομπή «Από τις 6» της ΕΡΤ1, στις 31 Μαρτίου 2021, οφείλεται σε ηθελημένη παρανόηση καθώς η θέση του Δήμου Βέροιας είναι σαφής και ξεκάθαρη απέναντι στα αγροτικά προβλήματα.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή