Δελτίο Τύπου από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Λάζαρο Τσαβδαρίδη:

 

«Η πρόταση ΝΔ για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση α)  του κακουργήματος της  δωροληψίας πολιτικού και β) του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθησιν, που φέρεται ότι τέλεσε ο πρώην Υπουργός κ. Νίκος Παππάς κατά την άσκηση των καθηκόντων του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, δεν γίνεται ασφαλώς προς εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων της ΝΔ, όπως θέλει να την εμφανίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γίνεται με σκοπό να διερευνηθεί αντικειμενικά μία ακόμη σκοτεινή και δυσώδης υπόθεση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που στόχευε ξεκάθαρα στον έλεγχο των αρμών της εξουσίας και στο έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου με μόλις 4 κανάλια εθνικής εμβέλειας και με δικό της καναλάρχη».

Αυτά τόνισε ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Όπως επισήμανε ο κ. Τσαβδαρίδης, η Βουλή των Ελλήνων καλείται να αποφασίσει αν θα διερευνήσει και αν θα αξιολογήσει ενδελεχώς– όπως ο νόμος της δίνει το δικαίωμα – τις νομικές πτυχές ενός ζητήματος για το οποίο υπάρχουν ουκ ολίγες αποχρώσες ενδείξεις για την τέλεση αξιόποινων πράξεων ή αν θα αφήσει την πολιτική ζωή του τόπου να διαβρώνεται για άλλη μία φορά από υποθέσεις, παρερμηνείες, εικασίες και ανταλλαγή άσφαιρων πυρών, που μόνο τοξικότητα προσφέρουν σε μία κοινωνία που έχει ανάγκη να προχωρήσει ενωμένη στη νέα εποχή.

Σημείωσε δε ότι προκειμένου να φωτιστούν όλες τις πτυχές της υπόθεσης, υπάρχει ανάγκη διερεύνησης της βασιμότητας και της εγκυρότητα των καταγγελιών Καλογρίτσα όσο και των ενόρκων καταθέσεων των μαρτύρων που πρότεινε η εταιρία «Τοξότης» κατά του Νίκου Παππά και αφορούν στο παρασκήνιο μεθοδεύσεων που καθόρισε τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016. 

Όπως υπάρχει ανάγκη να εξεταστεί σε βάθος το πλήθος εγγράφων αλλά και μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που υπάρχουν στη δικογραφία και μιλούν ευθέως για «μπροστινούς», για εγγυητική επιστολή – φάντασμα, για εικονικές συμβάσεις με τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό Consolidated Constractors Group Sal, ιδιοκτησίας της οικογένειας Χούρι και με τη θυγατρική του εταιρία AL GHANDI, δήθεν για υπεργολαβίες σε έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και για εκατομμύρια ευρώ και για εκδοτικές εταιρίες που φαίνεται ότι άλλαζαν χέρια μέσω σκοτεινών διαδρομών.

Και όπως υπάρχει ανάγκη, να διερευνηθούν σε όλη τους την έκταση οι ενδείξεις για παραλείψεις και παραβάσεις καθήκοντος του κ. Παππά, όπως αυτές ξεδιπλώνονται στη δικογραφία που συντείνουν στο ότι ενώ γνώριζε πως ο κ. Καλογρίτσας δεν είχε ούτε την απαραίτητη οικονομική επιφάνεια ούτε και το απαιτούμενο πόθεν έσχες αλλά ούτε και το πραγματικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, εντούτοις ο κ. Παππάς φαίνεται πώς προσπάθησε και τελικώς επέτυχε την παράνομη συμμετοχή του κ. Καλογρίτσα σε αυτόν, μεσολαβώντας για την εξεύρεση χρημάτων από τρίτους.

Όλα αυτά βέβαια, με βραβείο την απόκτηση μίας τηλεοπτικής άδειας με την παρέμβαση, τη μεσολάβηση και την ευλογία του κ. Παππά και με στόχο τη μεγιστοποίηση της επιρροής ΣΥΡΙΖΑ στο τηλεοπτικό τοπίο.

Αναλυτικά, η ομιλία του Λάζαρου Τσαβδαρίδη στην Ολομέλεια της Βουλής:

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή