Αρχική Ροή Ειδήσεων Σε συγκέντρωση αγροτών της Επισκοπής Νάουσας ο Α.Σ. Νάουσας “Μ. Αντύπας”

Σε συγκέντρωση αγροτών της Επισκοπής Νάουσας ο Α.Σ. Νάουσας “Μ. Αντύπας”

Δελτίο Τύπου από Αγροτικό Σύλλογο Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»: 

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» παραβρέθηκε την Κυριακή το απόγευμα στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν αγρότες, ακτινιδοπαραγωγοί της τοπικής κοινότητας Επισκοπής Νάουσας οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα απαράδεκτα ποσοστά  των εκτιμήσεων που αφορούν την ανεμοθύελλα που σημειώθηκε στις 4/5 του 2020, που σημαίνει στην ουσία ότι μένουν χωρίς αποζημίωση και κατά συνέπεια χωρίς εισόδημα μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις καλλιεργητικές φροντίδες αλλά και στην επιβίωση των οικογενειών τους.  

Ο Αγροτικός Σύλλογος τόνισε από την πλευρά του ότι στέκεται συμπαραστάτης και αλληλέγγυος σε οποιαδήποτε μορφή αγώνα  θα επιλέξουν οι συνάδελφοι μας. Επισήμανε την αναγκαιότητα αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ , ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους. Επίσης επισημάνθηκε ότι εδώ και μια δεκαετία  που ισχύει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ , παρά τις υποσχέσεις  καμία κυβέρνηση δεν τον έχει αλλάξει.

Η πείρα έδειξε πως ότι κερδήθηκε ήταν αποτέλεσμα αγωνιστικών και δυναμικών κινητοποιήσεων . Ο Αγροτικός Σύλλογος κάλεσε τους αγρότες ακτινιδοπαραγωγούς και συνολικότερα τους παραγωγούς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων που αφορούν την επιβίωση τους , ιδιαίτερα τώρα που πάνω στα ήδη οξυμμένα προβλήματα έχει προστεθεί ο παγετός της 25-26ης Μάρτη που σε πολλές περιπτώσεις έχει προκαλέσει ολική καταστροφή στην αναμενόμενη παραγωγή. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή