ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΗΣ  ΤΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ:  

Όσο συνεχίζεται η πανδημία και στην χώρα μας, βλέπουμε μία κατάσταση που συνεχώς χειροτερεύει. Τα κρούσματα είναι χιλιάδες κάθε μέρα και χιλιάδες συνάνθρωποί μας έχασαν την ζωή τους μέχρι στιγμής. 

Από την αρχή της πανδημίας η κυβέρνηση χάραξε την στρατηγική της «ατομικής ευθύνης» για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μία στρατηγική που μας οδήγησε σήμερα στην κατάσταση που βλέπουμε ουρές ασθενοφόρων να περιμένουν έξω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας και παρόμοιες καταστάσεις όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην επαρχία όπου δεν υπάρχει προσωπικό και υποδομές να καλύψουν τις ανάγκες.

Από προχθές και ο δήμος Βέροιας βρίσκεται στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο). Παρόλα αυτά η κυβέρνηση δε παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο να ενισχύσει τα 2 νοσοκομεία του νομού και το 1 κέντρο υγείας. Αγνοεί όλες τις εκκλήσεις που γίνονται από γιατρούς, νοσηλευτές και μαζικούς φορείς για άμεσες μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, για κάλυψη των υλικοτεχνικών υποδομών, για μαζικά τεστ σε μεγάλους χώρους δουλειάς με ευθύνη του κράτους.

Πλέον η κυβέρνηση αποποιείται κάθε ευθύνης που έχει και αντί να στελεχώσει Κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία και κινητές μονάδες για να γίνονται μαζικά τεστ και να καταγράφονται τα αποτελέσματα, αφήνει την απόκρουση του τρίτου κύματος της πανδημίας κυριολεκτικά στον αέρα μέσω των self-test. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η κατεύθυνση που έχει αυτή η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες για την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ καλεί τον λαό να μην αποδεχτεί την υπάρχουσα κατάσταση! 

Το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν στην περιοχή μας και τα μεγάλα εργοστάσια μεταποίησης όπου θα δουλέψουν χιλιάδες εποχιακοί εργαζόμενοι χωρίς να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέσα προστασίας.

Καλούμε το λαό να κλιμακώσει οργανωμένα την πάλη του, μέσα από τα σωματεία και τα συνδικάτα. Να διεκδικήσει χωρίς φόβο απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας!

Μόνο συλλογικά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πολιτική των κυβερνήσεων που δε λογαριάζουν ανθρώπινες ζωές μπροστά στο κέρδος. Η ατομική ευθύνη είναι η συμμετοχή στο οργανωμένο ταξικό κίνημα!

//

Πηγή