Αρχική Ροή Ειδήσεων Μητρόπολη Βεροίας: Διαδικτυακή σύναξη κατηχητών

Μητρόπολη Βεροίας: Διαδικτυακή σύναξη κατηχητών

Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 το απόγευμα το Γραφείο Ποιμαντικής Διακονίας της Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας πραγματοποίησε «Σύναξη Κατηχητών και Κυκλαρχών» με θέμα: «1821 -2021: Μηνύματα και προκλήσεις για τη νεότητα», μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Παρά τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας, ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, εμπνευστής αυτής της προσπάθειας, επιθυμεί να διατηρηθεί ζωντανή η επικοινωνία με τους συνεργάτες της τοπικής Εκκλησίας.

Στην αρχή ο Μητροπολίτης ανέπτυξε το θέμα: «Μηνύματα για τη νεότητα μέσα από τους αγώνες για την ελευθερία», ενώ στη συνέχεια ο κ. Νικόλαος Χατζηϊωάννου, εκπαιδευτικός και αγιογράφος ανέπτυξε το θέμα: «Διδάσκοντας την ιστορία στα παιδιά». Μετά από τις δύο εισηγήσεις οι κατηχητές εξέφρασαν ερωτήσεις και προβληματισμούς αλλά και προτάσεις για δράσεις στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821. 

Τέλος τον λόγο έλαβε και πάλι ο κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και όσους κοπίασαν για αυτή την πρώτη διαδικτυακή «Σύναξη Κατηχητών και Κυκλαρχών» και ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός να μας απαλλάξει σύντομα από τον μεγάλο πειρασμό.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή