Αρχική Ροή Ειδήσεων Για το άρθρο περί στήριξης των πολιτιστικών συλλόγων

Για το άρθρο περί στήριξης των πολιτιστικών συλλόγων

Επιστολή στο InVeria.gr:

1) Εγγραφή στο μητρώο του υπουργείου πολιτισμού. Θα εκπλαγείτε πόσοι σύλλογοι στο Νομό μας δεν είναι εγγεγραμμένοι. Το παράδοξο είναι πως και οι μη εγγεγραμμένοι είχαν το δικαίωμα να επιχορηγηθούν μέσα από προγράμματα Leader (ΑΝΗΜΑ).

2) Σε τοπικό επίπεδο ζητούσαμε επανειλημμένα τόσο στην περιφέρεια όσο και στο Δήμο μας να δημιουργηθεί τοπικό μητρώο συλλόγων. Όπως ίσως γνωρίζετε οι περισσότεροι σύλλογοι αιτούνται την στήριξη και των δύο βαθμίδων τοπικής αυτοδιοίκησης, στις εκδηλώσεις τους. Η περιφέρεια έχει ένα μητρώο και μάλιστα ζητάει κάθε έτος να καταθέτουμε ισολογισμό. Ο δήμος Βέροιας με την εβδομάδα παράδοσης που στηρίχθηκε όπως γνωρίζετε κατά βάση στους πολιτιστικούς συλλόγους, ενώ έχει μία κατάσταση με τους συλλόγους,  μέχρι σήμερα δεν έχει καθιερώσει ένα μητρώο που να ενημερώνεται με μία συγκεκριμένη διαδικασία. Μέσο ενός τέτοιου μητρώου πέρα από την διασφάλιση των ενεργών συλλόγων έναντι των συλλόγων σφραγίδα, θα μπορούσε να παρουσιάσει ο Δήμος μας και η περιφέρεια μας τις πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονταν μέσα στο έτος στα πλαίσια προσέλκυσης τουριστών και επισκεπτών στην περιοχή μας. 

Το σίγουρα όμως είναι πως μετά το πέρας της πανδημίας θα φανεί το πλήγμα που δέχτηκαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι από τα μέτρα περιορισμού και από τα πρώτα μηνύματα φαίνεται πως δυστυχώς ελάχιστοι θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν.

Με εκτίμηση

Κουτρουλιάς Θεοφάνης

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή