Δελτίο Τύπου από βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ) Φρόσω Καρασαρλίδου:

Το Σάββατο 20/03/2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του νομού μας Φρόσως Καρασαρλίδου με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κοινοτήτων Δήμου Αλεξάνδρειας, κατόπιν αιτήματός τους.

Η Επιτροπή αποτελούνταν από τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων: 

Αράχου, κ. Παναγιωτίδη Αβραάμ,

Καμποχωρίου, κα Παπαδοπούλου Ανθούλα,

Κεφαλοχωρίου, κα Χαρμίδου Ζωή,

Λουτρού, κ. Τζιμούλη Αλέξανδρο και

Νεοχωρίου, κ. Γιαννόπουλο Δημήτριο.

Κατά την συνάντηση η Επιτροπή κατέθεσε στη Βουλευτή ψήφισμα αποτελούμενο από επτά αιτήματα με τις θέσεις της σχετικά με τις αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση στον Εκλογικό Νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατά την συζήτηση αναπτύχθηκαν όλα τα αιτήματα με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάργηση της ξεχωριστής κάλπης για τα Κοινοτικά Συμβούλια τα οποία αποτελούσαν θεσμό που ενεργοποίησε τοπικές πρωτοβουλίες και προέτρεψε τους πολίτες να ασχοληθούν με τα κοινά, συνθέτοντας απόψεις για το κοινό καλό με πνεύμα συνεργασίας.

Κύρια αιτήματα της Επιτροπής αποτελούν, επίσης, η διαχείριση των κονδυλίων από τα κοινοτικά συμβούλια και όχι από τους Δημάρχους και η εκπροσώπηση των κοινοτήτων στα όργανα της ΚΕΔΕ-ΠΕΔ.

Η Βουλευτής δήλωσε την συμφωνία και την συμπαράστασή της στα δίκαια αιτήματα της Επιτροπής, καθότι το νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση είναι ενάντια στα Ευρωπαϊκά κεκτημένα για την τοπική αυτοδιοίκηση και τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας. 

Η κα Καρασαρλίδου επεσήμανε ότι, η αποκέντρωση, η συμμετοχική δημοκρατία και η διατήρηση του κόσμου στην ύπαιθρο είναι στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

//

Πηγή