Αρχική Ροή Ειδήσεων Η πρώτη του συνέντευξη του Κώστα Καλδάρα ως συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ

Η πρώτη του συνέντευξη του Κώστα Καλδάρα ως συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ

  • «Ήθελα φωτογραφία με αγκαλιά Φρόσως-Άγγελου στις διαδικασίες»
Την πρώτη συνέντευξη μετά την εκλογή του ως συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας έδωσε ο Κώστας Καλδάρας το μεσημέρι της Τετάρτης (17/3) στην ραδιοφωνική εκπομπή Λαϊκά & Αιρετικά στον ΑΚΟΥ 99.6, με τους Ζήση Μιχ. Πατσίκα και Νίκο Βουδούρη

Ο κ. Καλδάρας υπενθύμισε ότι η εκλογή του, όπως και γενικά η ανάδειξη νέων οργάνων στο κόμμα τους τελευταίους 2 μήνες είναι στα πλαίσια επανεκκίνησης του ανοίγματος στον κάθε προοδευτικό πολίτη.

Ειδικά για την Ημαθία τόνισε ότι είναι σε διαρκή υποβάθμιση και δυστυχώς η τωρινή κυβέρνηση που επηρεάζεται από ακροδεξιά στοιχεία-«Δεν είναι η δεξιά που γνωρίζαμε μετά την μεταπολίτευση», είπε χαρακτηριστικά-δεν έχει αφήσει τομέα που να μην έχει πλήξει, ενώ συμπλήρωσε λέγοντας ότι η κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία εκτελεί σχέδια αφανισμού των διάφορων επαγγελματικών κλάδων. «Η κινηματική μορφή που αποκτά η αντίδραση του κόσμου, η συσπείρωση και ο συλλογικός αγώνας απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, είναι το θετικό και το εισπράττουμε καθημερινά», ανέφερε ο νέος συντονιστής για την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά τους.

Αναφορικά με το νέο εκλογικό νόμο στην αυτοδιοίκηση, σχολίασε ότι προσπαθεί η κυβέρνηση να εξαφανίσει τον θεσμό και να τον κάνει ένα «πλειοψηφικό βιλαέτι» του κάθε δημάρχου που θα βγαίνει με μια ψήφο παραπάνω.

Για την δικαστική κόντρα μεταξύ Καρασαρλίδου-Τόλκα για την έδρα στην Ημαθία, ο κ. Καλδάρας ανέφερε ότι είναι αποδεκτή η όποια διεκδίκηση δικαιώματος από τον καθένα, ευθυγραμμίστηκε με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει για το θέμα η τότε Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για ηθική της Αριστεράς και συντροφικότητα και είπε χαρακτηριστικά ότι αν ήταν στην θέση του Άγγελου Τόλκα θα έπαιρνε αγκαλιά την Φρόσω Καρασαρλίδου και χέρι-χέρι θα πήγαιναν μαζί μπροστά σε όποια διαδικασία.

Αναφορικά με τον ρόλο του μίλησε ξεκάθαρα για ενότητα και επικοινωνία με την κοινωνία και σίγουρα δεν υπάρχει χώρος για εσωτερικές έριδες, αφού ο σκοπός τους είναι πολύ πιο σημαντικός. Για τα σενάρια εκλογών ο κ. Καλδάρας διέκρινε μια τάση στην κυβερνητική πλευρά να ωθήσει τα πράγματα προς τις εκλογές. «Αν πιάσουν τα μαγικά της κυβέρνησης και όχι οι ορθές πολιτικές που έπρεπε να εφαρμόζει, τότε θα κάνουν άμεσα εκλογές, γιατί γνωρίζουν ότι μετά το φθινόπωρο έρχεται οικονομικό τσουνάμι όλης αυτής της διαχείρισης». Για την εμπλοκή του στην πολιτική ξεκαθάρισε ότι είναι υποχρέωσή του αφού χτυπήθηκε και αυτός ως άνεργος καλλιτέχνης επί ένα χρόνο χωρίς να είναι επιλογή του, όπως αντίστοιχα και τόσοι επαγγελματικοί κλάδοι.

Πηγή: laosnews.gr / Ζήσης Μιχ. Πατσίκας
 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή